El vicerector Guillermo Palao, elegit vocal de la Comissió d’Internacionalització i Cooperació de les Universitats Espanyoles

  • 27 d’octubre de 2016
 
Vicerector Guillermo Palao

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València, Guillermo Palao, ha sigut elegit per unanimitat per a la Vocalia de la Comissió d’Internacionalització i Cooperació de les Universitats Espanyoles (CICUE-CRUE). L’elecció es va realitzar en el ple de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), en la seua última Assemblea, celebrada el passat 24 d'octubre a la Universitat Jaume I a Castelló.

Fins avui, i des de maig de 2014, ha presidit el grup de treball de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la Comissió d'Internacionalització i Cooperació de les Universitats Espanyoles (CICUE-CRUE), que ha permès coordinar les accions, difondre la Cooperació, dissenyar estratègies i línies d'actuació de les universitats espanyoles en matèria de Cooperació Universitària al Desenvolupament, així com representar a les mateixes davant el Consell de Cooperació al Desenvolupament del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació (MAEC), establir canals de col·laboració amb altres actors i coordinar l'Observatori de la Cooperació Universitària al Desenvolupament (OCUD).

Durant el seu mandat com a president ha permès generar diversos grups de treball, aconseguint que la Universitat de València lidere dos d'ells, d'una banda l'específic sobre Refugiats Sirians i d'altra banda, el d'indicadors de cooperació universitària per al desenvolupament. La seua elecció suposa un reconeixement a la implicació i als esforços realitzats per la Universitat de València i pels seus responsables en aquesta matèria.

La Universitat de València és actualment la primera universitat espanyola que destina més fons en projectes de Cooperació al Desenvolupament. I en els últims anys, ha sigut seu de la Trobada de Càtedres UNESCO d'Espanya, al novembre de 2015, les IV Jornades de l'Observatori de la Cooperació Universitària al Desenvolupament, al setembre de 2016, i per a gener de 2018 acollirà l'IV Congrés Internacional d'Estudis del Desenvolupament.