Vint-i-cinc xiquets i xiquetes participen en la desena edició d’Estalamat, el projecte d’estímul del talent matemàtic

  • 11 d’octubre de 2016
 

La sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València ha acollit aquest cap de setmana la inauguració del curs d’Estalmat a la Comunitat Valenciana, projecte d’estímul del talent matemàtic per a nens i nenes amb especial capacitat per a les matemàtiques. Estalmat es desenvolupa durant dos anys activitats lúdic-matemàtiques i extra-curriculars que es realitzen el dissabte.

Aquest any s’ha rebut la desena promoció, per a la qual s’han seleccionat vint-i-cinc xiquets i xiquetes de tota la Comunitat nascuts el 2003 o 2004. Com és ja tradicional, el curs havia començat efectivament amb un campament celebrat a la ciutat de Requena els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, patrocinat per l’ajuntament de la localitat.

L’acte d'inauguració va ser presidit per Rafael Crespo, vicerector d'Estudis de Postgrau de la Universitat i coordinador del programa, a qui acompanyaven a la taula d'autoritats Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació de Professorat de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esports; Onofre Monzó, president de la Societat de professors de Matemàtiques, Al Khwarizmi; i Juan Luis Costa, president de l’associació de familiars i Amics d’Estalmat ASFAMES.

Van assistir tant els alumnes de primer curs com els de segon curs acompanyats dels seus familiars i professors del projecte. Aquest any està previst continuar el “programa biennal de veterans” per a alumnes ja titulats, i seran, en total, un centenar els alumnes involucrats.

En els parlaments els intervinents van animar als xiquets i xiquetes seleccionats perquè aprofitessin amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d’un projecte que patrocina la Reial Acadèmia de Ciències i que està present en deu seus repartides en tot Espanya i en què participen tant professors d’universitat com de secundària.

El CSIC dóna suport al projecte gestionant, una visita anual a algun dels seus centres d’excel·lència a la Comunitat Valenciana.
La conferència inaugural, de caràcter divulgatiu, va córrer a càrrec de la professora Luisa Cuadrado Sáez amb el títol ‘Hi havia una vegada un problema’.

Més informació i fotos de l'esdeveniment en http://estalmatcv.blogs.uv.es/