Visita del Consell de Direcció a la Facultat de Dret

  • Gabinet de la Rectora
  • 28 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

La Facultat de Dret ha rebut la visita de nombrosos membres del Consell de Direcció que s’han reunit amb l’equip deganal, directors i directores dels diferents departaments i membres del Personal d’Administració i Serveis (PAS), amb l’objectiu de conèixer les necessitats i preocupacions del centre.

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha fet hui una visita institucional a la Facultat de Dret, acompanyada per la secretària de la Universitat, Mª Elena Olmos; el vicerector d’Economia, Justo Herrera; la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano; el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo; la vicerectora d’Innovació i Transferència; Mª Dolores Real; el vicerector d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, Ximo Aldás; la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; i el gerent de la institució, Juan Vicente Climent.

La rectora ha destacat la qüestió de les infraestructures i la preparació d’un Pla d’Infraestructures per al Campus de Tarongers, ‘tema clau en aquesta facultat ja que ha crescut en títols de grau i postgrau, incrementant també el número d’estudiants al Màster d’Advocacia’, ha asseverat Mestre. També ha recalcat que la Facultat de Dret ha vist millorada la promoció del seu professorat, felicitant a les noves catedràtiques.

El degà de la Facultat de Dret, Javier Palao, qui ha agraït la predisposició que sempre ha tingut el Consell de Direcció per escoltar i debatre les necessitats i preocupacions de la facultat, ha remarcat que davant el continu creixement de les Càtedres Institucionals, ‘necessitem reforçar la seua gestió’ i ‘hem de millorar els convenis de pràctiques dels nostres alumnes’.

Durant la reunió, també s’ha tractat la necessitat d’implantar el doble grau de Dret-Economia i s’ha agraït l’aposta pel màster de Ciències Polítiques.

El Consell de Direcció ha replegat les inquietuds i ha destacat ‘que som conscients i s’està treballant en molts dels temes tractats, dins sempre de la manca de finançament i restriccions financeres que patim des de la Universitat’.

D’altra banda, la visita ha servit per inaugurar la pàgina web de la Facultat sobre investigació, desenvolupada per membres del PDI i PAS de la Facultat en col·laboració amb la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat. Aquest nou microsite naix amb la finalitat de dotar als i les investigadores del centre d’un espai propi i exclusiu on es puga difondre i donar visibilitat als projectes i accions que es realitzen, així com facilitar l’obtenció de recursos com ajudes o beques per continuar amb els seus projectes.

A més, s’ha aprofitat l’ocasió per inaugurar el retrat de l’ex degana de la Facultat de Dret, Carmen Alborch, al departament de Dret Mercantil. Com s’ha remarcat a la inauguració, la idea és ampliar aquesta acció a altres figures destacades del professorat ja que permetrà als nous estudiants conèixer a importants membres que han estat mestres acadèmics al centre.

Finalment, ha tingut lloc una reunió amb el PAS de la Facultat de Dret. L’administrador de la Facultat, José Vicente Zafra, ha posat en valor la tasca dels treballadors i treballadores del PAS de la Facultat i ha exposat l’important esforç que desenvolupen, destacant que varen ésser pioners en la implantació de la matrícula electrònica íntegra i ha comentat la situació actual de la plantilla de PAS de la Facultat.

Els companys i companyes del PAS han destacat el volum de treball als departaments del centre i la necessitat de reforçar les plantilles per fer front a aquesta càrrega de feines, així com els processos selectius i de baremació. D’altra banda, Juan Puchol, tècnic superior de gestió administrativa de la Facultat, ha presentat el Pla de Millora de Secretaria, destacant la voluntat del centre d’implantar una cultura de la qualitat en la gestió dels serveis econòmics i administratius de la Facultat, amb l’objectiu d’assolir la certificació de qualitat ISO. El personal de PAS han agraït la visita de la rectora i de bona part del Consell de Direcció així com l'interès mostrat per conèixer les seues preocupacions i objectius.

La rectora i els membres del Consell de Direcció han pogut, finalment, vore el Llibre de Degans a la Sala Mariano Peset.

Arxivat en: Facultat de Dret