Visita institucional al Centre de Processament de Dades (CPD) del Servei d’Informàtica

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de febrer de 2019
 
CPD

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, junt amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el vicerector d’Economia i Infraestructures, Juan Luis Gandia, i la Directora del Servei d’Informàtica de la Universitat (SIUV), Fuensanta Domènech, visitaren el CPD que es situa al Campus de Burjassot.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre, va afirmar que ‘les presents instal·lacions que allotgen el CPD són un exemple perfecte de l’orientació de la Universitat a la innovació, però també de servei a la societat com universitat pública’. Mestre també va agraïr ‘al Servei d’Informàtica, als vicerectorats competents en infraestructures i informàtica i a tots els serveis tècnics que donen suport i han fet possible aquestes instal·lacions’.

El conseller Vicent Soler va destacar ‘l’interès de la Generalitat en continuar col·laborant junt amb la Universitat per unir sinergies i poder ser més eficients’. A més, va remarcar que ‘hem reforçat l’Agència Valenciana d’Innovació, perquè des de la Conselleria hem de ser un revulsiu per a l’economia valenciana, ja que els reptes del futur tenen tant de capital humà com tecnològic’.

Al seu torn de paraula, la directora del Servei d’Informàtica, Fuensanta Domenech, va descriure la trajectòria del CPD i dels supercomputadors que s’allotgen al mateix centre, recordant que des del Servei d’Informàtica ‘es treballa en facilitar la tasca d’investigació i docència que ofereixen les noves tecnologies’, perquè la millora i l’actualització de dites tecnologies ‘ha de ser continua i constant’.

Finalment, el vicerector Juan Luis Gandia va rememorar que les instal·lacions del CPD es remunten a un procés de dos anys i varen nàixer amb una doble finalitat: millorar les condicions de treball amb espais més amples i a l’adequació i millora de les noves tecnologies per a poder integrar tota la supercomputació conjunta.

El Centre de Processament de Dades es va inaugurar al 2018 i es va dissenyar per a donar suport als equips destinats a càlcul científic. En ella, s’ha instal·lat un sòl tècnic especialment reforçat, escomeses elèctriques noves de gran potència i sistemes de refrigeració basats en l’ocupació de portes posteriors refrigerades. Amb la unificació dels dos CPDs que el SIUV administrava a Burjassot, s’aconsegueix una millor gestió i control dels recursos. El CPD compta amb dos supercomputadores, LluísVives v2 i Tirant v3.

Imatges:

Arxivat en: Institucional