Visita de participants d’Estalmat, d'estímul matemàtic, a l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio)

  • Gabinet de Premsa
  • 23 d’abril de 2018
 
Participants d'Estalmat, durant la visita.
Participants d'Estalmat, durant la visita.

Participants d’Estalmat, el programa d'estímul del Talent Matemàtic, han visitat aquest dissabte (21) l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) mixt entre la Universitat de València i el CSIC. El projecte Estalmat compta amb un acord amb la delegació del CSIC a València de manera que tots els anys es visita un centre d’excel·lència investigadora a la Comunitat Valenciana.

La vista va començar a les 10 del matí en la seu de l’institut al Parc Científic on els cinquanta alumnes del projecte acompanyats pel director del mateix Rafael Crespo i monitors van ser rebuts pel sotsdirector Juli Peretó i els investigadors Emilia Matallana, Ximo Moreno i Carlos Peña.

La visita va tenir dues parts, una més general en la qual es va explicar el funcionament de l'Institut, de recent creació, amb especial esment a les aplicacions de les matemàtiques i la computació a les ciències biològiques com els models predador-presa, algorísmia i escalat i tractament de dades. En segon lloc, es va realitzar una visita als laboratoris i centre de tractaments i magatzematge de dades on els xics i xiques van comprovar de primera mà i en els laboratoris els diversos projectes en els quals estan embarcats els investigadors del centre.