Vols estudiar a la UV? Està obert el termini per fer la preinscripció als nostres graus

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 de juny de 2019
 

Tens dubtes? Ara els resoldrem

Què he de fer per ser admès en un grau de la UV?

La preinscripció és el procediment d'admissió que serveix per ordenar per nota d'accés els estudiants i les estudiantes que demanen plaça en un grau.

Les universitats públiques valencianes i els seus centres adscrits fan la preinscripció conjuntament, per això, cada estudiant només pot presentar una sola preinscripció al districte universitari valencià.

Puc fer la preinscripció?

Per fer la preinscripció als estudis de grau cal tenir un d’aquests requisits:

  • Batxillerat amb les PAU superades.
  • Títols de tècnic/a superior de formació professional, tècnic/a superior d’arts plàstiques i disseny, tècnic/a esportiu superior, o equivalents.
  • Accés per a majors de 25, 40 o 45 anys.
  • Titulació universitària.
  • Batxillerats comunitaris i d’altres països amb conveni, amb credencial d’accés expedida per la UNED.
  • Estudis no comunitaris homologats al batxillerat amb les corresponents PAU superades.

Quan la puc fer? Quan s'adjudiquen les places?

Aquesta convocatòria es resoldrà amb l'adjudicació de places el dia 12 de juliol de 2019. Els terminis per presentar la sol·licitud segons les circumstàncies de cada estudiant s'especifiquen tot seguit:

  • Del 17 de juny al 5 de juliol de 2019 (fins a les 14 hores), tots dos inclusivament. Les persones que es presenten a les proves d’accés a la universitat del curs 2018-19 (tant en la convocatòria ordinària de juny, com en l'extraordinària de juliol), estudiants que ja disposen de la seua qualificació d’accés, per haver aprovat la PAU en anys anteriors, estudiants amb credencial de la UNED, titulats i titulades universitàries, cicles formatius i majors de 25, 40 i 45 anys.
  • Del 17 de juny al 8 de juliol de 2019 (fins a les 14 hores), tots dos inclusivament. Les persones procedents de sistemes educatius d’estats membres de la Unió Europea o els d’altres estats amb què s’hagen subscrit acords internacionals aplicables a este respecte (credencial UNED obtinguda en el curs 2018/2019), així com els alumnes procedents de la UE però sense accés a la universitat i alumnes amb batxiller de fora de la UE, amb l'homologació al batxillerat espanyol que realitzen les Pau en la UNED en el present curs. Tot i amb això, les sol·licituds presentades entre el 9 i el 31 de juliol de 2019 pels estudiants pertanyents a aquests col·lectius seran tingudes en compte i se'ls respectarà els drets d'admissió.

Prioritat en l'adjudicació. Encara que la convocatòria siga única i es resolga per tothom el 12 de juliol de 2019, es mantenen les mateixes prioritats d'adjudicació. Així els i les estudiants de cursos anteriors i qui aprove la convocatòria ordinària de PAU de juny de 2019, tenen preferència sobre l'alumnat que aprova la PAU en la convocatòria extraordinària de juliol de 2019. Les assignatures de fase voluntària aprovades en la convocatòria extraordinària de juliol de 2019 no es comptabilitzaran per a adjudicació preferent a aquells i aquelles que hagen aprovat la PAU al juny de 2019 o en anys anteriors.

Quin és el procediment?

La preinscripció en la Comunitat Valenciana s'ha de fer telemàticament, mitjançant el formulari que trobaràs en la pàgina web de la Conselleria d'Educació.

La gran novetat és que, a partir d'aquest curs, la preinscripció és totalment telemàtica, és a dir, no s'ha de presentar ni la sol·licitud ni cap document en paper.

Què són les notes de tall?

Corresponen a les notes dels últims estudiants admesos en cadascuna de les quotes. Cal tenir en compte que les notes de tall són únicament orientatives i que canvien cada any.

I... quin grau?  No ho tinc clar

L'oferta de graus de la Universitat de València és molt variada i completa. Està dissenyada per a donar resposta a les teues inquietuds formatives.

Algunes claus que poden ajudar-te a prendre la decisió:

  • Compara els plans d'estudis.
  • Revisa les guies docents de les assignatures.
  • Informa't de l'optativitat de la titulació.
  • Consulta enquestes i valoracions d'altres estudiants.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges