WebinarsLANAU aborda la situació dels festivals de cinema en temps de pandèmia

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 d’octubre de 2020
 
L'entrada de la Filmoteca de València. Foto: Pedro Castelo.
L'entrada de la Filmoteca de València. Foto: Pedro Castelo.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València continua la seua programació de debats i converses en línia en el marc del cicle WebinarsLANAU, amb una nova sessió sobre els festivals de cinema a la Comunitat Valenciana en el context de la COVID-19. Amb el títol ‘Festivals de cinema en temps de pandèmia’, el seminari web va reunir Eduardo Guillot, director artístic de Mostra de València - Cinema del Mediterrani, i la directora de la Cabina: Festival Internacional de Migmetratges de València, Sara Mansanet, que dialogaren amb el vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. El debat va celebrar-se dilluns, 5 d’octubre, a les 19 hores.

Aquesta vegada, els protagonistes van parlar sobre el panorama del sector del cinema i, més concretament, dels festivals, ja que és un dels àmbits culturals més afectats per la COVID-19, i explicaren com afronten dos dels festivals de referència de la Comunitat, La Mostra i La Cabina, els reptes i desafiaments que planteja el context actual de crisi profunda. Entre altres qüestions reflexionaren sobre els canvis a què ha obligat la pandèmia en termes de programació, mesures de seguretat i higiene, restricció de capacitats, oferta de continguts en línia i pressupost. La sessió va tenir lloc a través de la plataforma Google Meet i la inscripció prèvia és necessària i gratuïta en www.uv.es/webinarslanau.

Eduardo Guillot és director artístic de Mostra de València-Cinema del Mediterrani i anteriorment va treballar com a programador en festivals com Abycine, Cinema Jove o FOC Cinema, així com en l’Institut Valencià de Cinematografia-La Filmoteca durant cinc anys. També ha sigut tutor de Talents Guadalajara (Mèxic) i ha exercit com a jurat internacional en els festivals de Moscou, Rotterdam, Costa Rica, Palestine Cinema Days o el Caire, entre altres. Des de finals dels vuitanta ha desenvolupat una llarga trajectòria com a periodista i crític cultural en mitjans com Urban (Levante-EMV), la revista Rockdelux i el digital CulturPlaza. Ha escrit més d’una desena de llibres relacionats amb el cinema i la cultura popular, i ha col·laborat en publicacions dedicades a temes com el cinema noir, Emir Kusturica, el rock en el cinema o el gènere de terror. Acaba de coordinar el volum col·lectiu Un lugar en el mundo. El cine latinoamericano del siglo XXI en 50 películas, publicat per la Universitat Oberta de Catalunya.

Sara Mansanet és la responsable de l’Aula de Cinema de la Universitat de València i directora del Festival Internacional de Migmetratges de València La Cabina. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València i màster en Gestió Cultural per la UPV, la seua carrera professional en el sector audiovisual s’inicià l’any 2011 en Cinema Jove com a regidora, ajudant de programació, gestió de còpies i directora de producció d’aquest festival fins a 2017. Ha coordinat també la producció de ‘TEDx Ciutat Vella de València’ i la sèrie radiofònica per a Podium Podcast ‘València Destroy: la historia no contada de la Ruta del Bakalao’, entre altres projectes. Respecte a la seua activitat cinematogràfica recent, destaca el seu treball com a secretària de producció del llargmetratge La Banda (Roberto Bueso), com a col·laboradora experta en cinema en el magazín de ràdio matinal Al Ras d’À Punt Mèdia i com a productora  associada de la sèrie de televisió documental Terres de Cinema. A més, ha sigut col·laboradora setmanal especialista en cinema en Comunitat Valenciana en directe de Levante Televisión i productora executiva del programa de ràdio setmanal de periodisme documental FOCUS, d’À Punt Mèdia.

‘WebinarsLANAU: converses ciència, evidència i raó’ és una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Observatori Cultural, per a promoure la reflexió, la conversa i el debat mitjançant seminaris web gratuïts en què s’aborda la situació dels  diversos sectors culturals al territori valencià. El programa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament  de València, i totes les sessions realitzades fins ara estan disponibles en la llista de reproducció ‘WebinarsLANAU’ del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.