El xef Quique Dacosta clourà el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’

  • 12 de novembre de 2016
 
Xef Quique Dacosta

La Nau acull aquest dilluns, 14 de novembre, el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’, organitzat per la Univeristat de València i l’Agència Valenciana del Turisme. Les 250 places oferides ja s’han cobert. El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, presidiran l’acte de cloenda. Abans, a les 17 hores, el xef Quique Dacosta oferirà la conferència ‘Paisatge i sabors’.

Paisatge i turisme són dues realitats íntimament relacionades, una sinergia que es posarà de manifest en el primer Congrés ‘Paisatge, Turisme i Innovació’, l’organització del qual s’ha realitzat des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Especialistes de diverses disciplines analitzaran els factors que envolten el binomi paisatge-turisme: el turisme cultural i natural, el paisatge accessible, la importància de les xarxes socials en l’experiència del turista i, com no, el turisme gastronòmic. 

A les 9:30 hores tindrà lloc l’acte d’obertura a càrrec del vicerector de Participació i Projecció territorial, Jorge Hermosilla; la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete; i la coordinadora del congrés i cap d’Iniciatives del mateix Vicerectorat, Walesska Schlesinger. 

Rafael Mata, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Madrid, impartirà la ponència inaugural titulada ‘Paisatge i turisme: de l’estandardització a les experiències singulars’. El professor Mata és especialista en geografia rural, paisatge i medi ambient. Ha sigut director de l’Atles dels Paisatges Espanyols i en els últims 15 anys ha redactat diversos plans d’ordenació del territori d’àmbit subregional en diferents comunitats autònomes, així com la posada en valor dels seus paisatges. 

A continuació hi ha programades quatre taules redones, dues al matí i dues a la vesprada. La primera d’elles tindrà com a objectiu analitzar les experiències d’èxit al territori valencià d’interés natural i cultural. Serà moderada pel professor de la Universitat de València Emilio Iranzo, i participaran Francisco Celda (Avensport), Belén Miguel (Patronat Municipal de Turisme de Peníscola), Daniel Mayo (Hotel Paisatge Vivood Benimantell) i Rosa María Rodríguez Artola (Universitat Jaume I). La segona taula, moderada per la professora Rosa Yagüe (Universitat de València), abordarà la temàtica del Paisatge Accessible. Intervindran en el debat Mercè Luz Arqué (cap del departament de Cultura i Oci de la Fundació ONCE), Miguel Nonay (director executiu de ‘Viatgers sense límit’ i blogger de www.asaltodemata.com), Diego J. González Velasco (general manager d’AccesTurismo) i Pilar Furió (creadora del projecte yotambienviajo.com).

La jornada vespertina començarà amb la taula redona ‘Sabors del paisatge valencià: paisatge, turisme i innovació’, moderada per la catedràtica Amparo Cervera (Universitat de València). En aquest col·loqui participaran José Benlloch (Sequer Lo Blanch), Paco Higón (Verema), Luis Gil-Orozco (Ruta del Vi Utiel-Requena), Marta Templado (TURIART i Gestora Agriculturaltours) i Silvia Sanz (Universitat de València). L’última taula redona, titulada ‘Paisatge 2.0’, té per objecte analitzar el paper de les xarxes socials en el turisme i el paisatge. El moderador serà Gregorio García (director del Màster en Turisme de la Universitat de València) i intervindran Gerson Beltrán (geògraf/Geolocalització-Geomàrqueting-Geoturisme), Àlex Díaz (Grup senderista ‘Casiaventurilla’) i Ana Santos (Igger, Founder&CEO Eventosfera, SocialTrip, creadora de la marca ‘Siente Teruel’, etcètera).

Conferència de cloenda ‘Paisatge i sabors’, a càrrec de Quique Dacosta
A les 17 hores, el xef alacantí amb tres estreles Michelín Quique Dacosta impartirà la conferència ‘Paisatge i sabors’. El xef analitzarà les sinergies entre turisme i gastronomia i reivindicarà la importància del producte autòcton per a elaborar una cuina d’avantguarda que sorprenga al comensal.

Finalment, presidiran l’acte de cloenda el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer. La trobada conclourà al Claustre de La Nau amb una degustació de productes valencians i una audició musical.

La coordinadora del Congrés, Walesska Schlesinger, ha explicat que l’interés del públic ha sigut molt alt, “les inscripcions ja s’han tancat a causa de la rapidesa amb la qual s’ha cobert l’aforament de 250 persones”, ha assegurat. I ha afegit que l’objectiu d’aquest congrés és “visualitzar les diferents experiències i productes turístics que s’han originat a partir de les característiques paisatgístiques de la Comunitat Valenciana”.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha assenyalat que aquest primer Congrés forma part d’una iniciativa conjunta entre la Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme, que arreplega la producció d’un vídeo televisiu, la realització de dues exposicions itinerants i l’edició de diverses publicacions.

Aquesta acció està organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del conveni de col·laboració subscrit per ambdues entitats el 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. 

Més informació, en els webs invattur.gva.es i projeccio.uv.es

Tríptic informatiu

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies