La XVI Olimpíada de Biologia reuneix més de 450 participants de la Comunitat Valenciana

 
Imatge d'arxiu d'una edició anterior.
Imatge d'arxiu d'una edició anterior.

Un total de 245 alumnes de Biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València participaren divendres 15 de febrer en l'examen de la XVI Olimpíada de Biologia en la seua fase autonòmica.

La prova, que es realitzava simultàniament a Alacant amb 121 participants, Castelló amb 93 participants i València amb 245 participants, va reunir un total de 459 alumnes de la Comunitat Valenciana, el que suposa un dels majors índexs de participació d’estudiantat en l’Olimpíada, respecte a la resta de comunitats autònomes.

L’examen de València es feu a l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

L’examen és anònim i consisteix en una prova sobre els continguts de Biologia dels programes de primer i segon de batxillerat. Constarà de 100 preguntes de tipus test relatives al temari indicat prèviament.

La comissió acadèmica avaluadora de l’Olimpíada, constituïda per professorat de la Facultat de Ciències Biològiques, determinarà les persones finalistes i proposarà les guanyadores de l’Olimpíada de Biologia de València que participaran en la fase nacional, que enguany, es realitzarà a Palma de Mallorca del 28 al 31 de març de 2019.

Del total de participants en la fase nacional, se seleccionaran les huit millors persones classificades que representaran Espanya en les fases internacionals de 2019. Aquest estudiantat rebrà, durant una setmana, una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals.

En aquest cas, les quatre primeres classificacions representaran a Espanya en la 30a Olimpíada Internacional de Biologia, que tindrà lloc en el mes de juliol a Szeged (Hungría). I les quatre segones representaran Espanya en la XIII Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que es realitzarà en el mes de setembre a Bolivia.

Les Olimpíades de Biologia 2019 compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia.

Més informació:

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies