Les XX Jornades de Dret Internacional Humanitari analitzen la intervenció postconflicte

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 15 de novembre de 2018
 
Imatge de paracaigudes en el cel

‘Memòria, cultura i intervenció postconflicte’ és el títol de les XX Jornades de Dret Internacional Humanitari que, organitzades per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV), se celebren els dies 19 i 20 de novembre al Saló de Graus de la Facultat de Dret.

Com cada any, les jornades aborden les qüestions més actuals de la intervenció humanitària en funció del context internacional de referència. Segons explica la professora Consuelo Ramón, directora del seminari, “s’ha dissenyat a aquest efecte un programa que repassa les novetats més importants en aquest camp, com el vinté aniversari del Tribunal Penal Internacional, la preservació dels béns culturals, els drets humans, les lleis d’amnistia, els processos de postconflicte, la seguretat internacional, i especialment es focalitza l’atenció en l’àmbit de la memòria i els drets de les dones en aquests contextos”. A més, afegeix, “en aquesta edició especial, en la qual també celebrem el vinté aniversari d’aquestes jornades, comptem amb un panell específic dedicat a la Justícia Transicional”.

En la inauguració de la trobada acadèmica intervindran Javier Palao, degà de la Facultat de Dret; Consuelo Ramón, directora de les jornades; Javier de Lucas, director de l’IDH-UV; i la catedràtica de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Màlaga Magdalena Martín, qui pronunciarà la conferència inaugural que porta com a títol Justícia transicional i crims de violència sexual en el postconflicte.

Les Jornades de Dret Internacional Humanitari formen part del projecte de recerca Prioritats de la revisió estratègica de la política europea i global de seguretat. El test de la presència de col·lectius de risc i la seguretat preventiva, que patrocina el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Les jornades compten amb una ajuda de la Convocatòria Memòria Històrica de la Universitat de València.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha posat en marxa l’any 2018 un ampli programa d’activitats, coincidint amb la celebració del setanta aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’IDH-UV forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diverses universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universitat Carles III de Madrid.

 

Més informació: