Presentació del nou Espai Lluís Vives

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de gener de 2020
 

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, va presentar el dijous 30 de gener al saló d’actes de l’edifici de Rectorat el projecte de rehabilitació de l’antic Col·legi Major Lluís Vives, futur Espai Lluís Vives, que estarà centrat en donar servei a l’estudiantat.

La rehabilitació de l’edifici de l’antic Col·legi Major Lluís Vives ha estat resultat d’un llarg procés de diàleg al si de la comunitat universitària que ha desembocat en un projecte concebut pensant en l’estudiantat com centre dels nous usos de l’edifici. L’arquitecte Tomàs Llavador ha desenvolupat la proposta de rehabilitació davant la impossibilitat de mantenir la funció residencial en els termes actuals, atenent al nivell de protecció de l’edifici.

A la presentació, la rectora M. Vicenta Mestre va destacar que ‘aquest projecte és de totes i tots, un projecte que presentem hui que combina el respecte al passat i la tradició amb els usos contemporanis i necessaris d’una universitat gran, diversa i internacionalitzada com és la Universitat de València 2020’.

L’Espai Lluís Vives reunirà un conjunt de serveis actualment dispersos per diferents campus. Així, el vicerector d’Economia i Infraestructures, Justo Herrera, va explicar que l’edifici allotjarà el Servei d’Informació i Dinamització, el Servei d’Estudiants, Relacions Internacionals i Cooperació, UVOcupació, UVEmprén i l’Assemblea General d’Estudiants. Es combinaran aquests serveis d’estudiants amb usos culturals, d’oci i espai de trobada. Tot açò s’emmarca en la nova filosofia de gestió que, combinant la dimensió física i la virtual, permetrà donar a l’alumnat una resposta àgil i eficaç a totes les seues consultes i inquietuds.

‘Aquest nou projecte dóna nous usos a l’edifici sempre pensant en les persones, en especial en els i les alumnes’, va afirmar la rectora. M. Vicenta Mestre, qui va recordar que la rehabilitació de l’edifici formava part del seu compromís com a candidata a rectora, va remarcar que l’Espai Lluis Vives també està concebut 'per oferir espais de qualitat per a que les persones puguen dur endavant un treball clau com el que presten els diferents serveis que s’ubicaran a l’edifici’.

L’edifici de l’antic Col·legi Major Lluís Vives és un edifici bé de rellevància local projectat al seu dia per l’arquitecte Javier Goerlich. Es tracta d’un dels exemples més representatius del racionalisme arquitectònic a la ciutat de València. L’edifici es va inaugurar en 1954 i va estar funcionant com a col·legi major fins l’any 2012.

La Universitat ja ha presentat a l’Ajuntament de València la sol·licitud de llicència d’obres i una vegada concedida la llicència, s’iniciarà el procés de licitació de l’obra. L’import inicial de la licitació serà de 17 milions d’euros i està previst que el termini d’execució siga de 18 mesos.

Arxivat en: Institucional