La jornada País Digital analitza en la Universitat l’ús de les xarxes socials contra el feminisme

  • Gabinete de Prensa
  • 27 septiembre de 2019
 
Cartell
Cartell

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació va acollir dijous 26 de setembre la jornada País Digital que arriba enguany a la seua huitena edició i que està organitzada per l’ACV Tirant lo Blanc junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats de la Universitat de València.

Després de l’èxit d’anteriors edicions les entitats organitzadores aposten per consolidar el format per tal de bastir una cita anual estable on de manera transversal s’analitze i es promoga el potencial de l’ús de les xarxes socials. Enguany es vol seguir la iniciativa de l’any passat d’unir xarxes i feminisme, per això es planteja fer una jornada sobre com el masclisme ha trobat a les xarxes socials un filó per a continuar. La jornada estarà organitzada en tres eixos diferents per tractar el masclisme a les xarxes des de diferents perspectives.

En el primer eix Fake news i masclisme tractarà de com des dels mitjans de comunicació es manipula l’entorn de les dones amb imatge pública o com el periodisme actua diferent davant una dona o un home. Per a aquesta primera sessió comptarem amb les periodistes Remei Castelló, és co-autora del Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació, Ingrid Lafita, periodista del Diari La Veu, i el Col·lectiu les Beatrius, xarxa de dones professionals valencianes dedicades a fer un periodisme feminista.

En el segon eix Trolls i atacs es tractarà el ciberassetjament des d’un punt de vista legal amb l’advocat Nestor Orejón, especialista en gènere i delictes d’odi amb agravant en discriminació per qüestions de gènere. D’altra banda Marta Sorlí, política i diputada al Congrés dels Diputats en la passada legislatura, periodista explicarà la seua experiència com a dona professional amb imatge pública que ha rebut atacs masclistes a través de xarxes socials com Twitter.

L’última activitat de la jornada Talla-focs consistirà en un taller d’autodefensa digital feminista realitzat pel Col·lectiu DonesTech. Autodefensa digital feminista és un taller per a identificar i combatre la violència masclista en l’entorn digital. Es tracta d’una activitat on es reflexionarà sobre la seguretat i privacitat digital a Internet així com a les xarxes socials més utilitzades, des de la perspectiva de gènere. L’objectiu de la jornada serà que les participants obtinguen estratègies individuals i col·lectives d’autodefensa. Per a poder participar al taller és necessària la inscripció.

 

Más información: