.png)
Data: 28 de de maig de 2025 de 09:30 a 14:00. Dimecres.
Lloc de realització: Auditori Marie Curie - Parc Científic de la Universitat de València
Un any més se celebra el Startup Day organitzat per AgrotecUV i BIOVEGEN, amb l'objectiu de promoure la innovació en el sector agroalimentari, reunint així startups incubades en AgrotecUV, empreses tractores del sector, investigadors i inversors per a explorar solucions innovadores i sostenibles. La jornada tindrà lloc el 28 de maig a partir de les 9:30h a l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València.
Durant la jornada, es realitzaran presentacions de startups disruptives en el sector, casos d'èxit de projectes innovadors i una taula redona amb empreses líders del sector així com ponències relacionades amb investigació en àrees agroalimentàries com la teledetecció agrícola, el control de plagues o avanços en l'alimentació, entre altres. També es parlarà sobre tendències tecnològiques i el suport a la inversió tant pública com privada en este camp.
A més, hi haurà espais per a reunions bilaterals i networking, on els professionals poden establir col·laboracions i intercanviar coneixements amb les més de 50 institucions ja confirmades.
Programa
9.30 h. Obertura institucional
- Rosa María Donat Beneito. Vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València
- Pedro Carrasco Sorlí. Director del Parc Científic de la UV
- José Pellicer España. President BIOVEGEN
9.50 h. AgrotecUV: incubant el futur del sector
- Eva Bataller. Responsable de desenvolupament de negoci de AgrotecUV i agent d'innovació d'IVACE+i
10.00 h. Radiografia del sector agrobiotecnológic espanyol
- Gonzaga Ruiz de Gauna Gutiérrez. Gerent BIOVEGEN
10.10 h. Pitches de Startups de AgrotecUV: 3ª Convocatòria
- Agrotan Natura: elaboració de biofertilitzants i productes per a una agricultura de qualitat, rendible i sostenible. Miguel Ángel González. Co-fundador i CEO d’Agrotan Natura
- Ajax DNA: producció de microorganismes personalitzats per a la producció escalable de nous ingredients i compostos bioactius d'aliments. Alejandro Atienza. Co-fundador i CEO d'Ajax DNA
- Bio2Coat: producció de pel·lícules de recobriment comestible 100% naturals que conserven, protegeixen i allarguen la vida comercial de la fruita fresca. Farayde Matta. Co-fundadora i CRO de Bio2Coat
- Agraris BioTech: desenvolupament d'encapsulats sostenibles amb alliberament controlat, reduint químics i protegint cultius de manera eficient i ecològica. Lucía González Bermúdez. ProCEO de Agraris BioTech
- Guennetikos Gen: empresa biotecnològica dedicada a la producció de metabòlits secundaris de plantes. Miguel María López Sánchez. Fundador i CEO de Guenentikos Gen
- Karat Foods: desenvolupament de productes innovadors i sostenibles a base de garrofera, potenciant l'agricultura local, la biodiversitat i el consum saludable. Luis Borja García Gimeno. Fundador de Karat Foods.
- Modoru biotech: desenvolupament de vacunes vegetals per al control de patògens i nano-encapsulació de principis actius d'ús en agricultura. Jose María Delgado Martín. Fundador de Modoru biotech.
- Veganic nature: desenvolupament de biosolucions per a l'explotació sostenible i conscient de cultius, que permeta una obtenció de collites saludables i rendibles. Carlos Ledó. Fundador de Veganic Nature i CEO.
11.00 h. Casos d'èxit startups AgrotecUV
- Primer assaig pilot de fags a Espanya per al tractament de la Xylella fastidiosa
- Marisa Domingo Calap. CEO i cofundadora de Evolving therapeutics
- Marta López Serra. Cap de Sanitat Vegetal de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural del Govern dels Illes Balears.
- Programa d'incubació com a impulsor de la transferència per al desenvolupament de productes de sanitat animal
- Raquel Codina. Product Development Manager de Bionte nutrition
- Giuseppe Meca. Catedràtic de la Universitat de València del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciència dels Aliments, Toxicologia i Medicina Legal i responsable de l'àrea cientificotècnica d’AgrotecUV
11.30 h. Coffee break
12.15 h. Taula redona. Comunitat AgrotecUV: innovació i col·laboració
- Nicolás Juste. Responsable de projectes de Anecoop
- Joaquín del Riu. Director de qualitat i I+D+i de Vicky Foods
- Juancho Escobar. Fundador i CEO de Q’Omer
- Pepe Castro. Agent d'innovació per a la CV. Director de projectes en la UNIÓ Llauradora i Ramadera
12.45 h. Investigació de la Universitat de València en el sector agroalimentari
- Bionutest-UV: disseny i avaluació d'aliments saludables i sostenibles. Amparo Gamero. Professora titular de la Universitat de València de l'àrea de tecnologia d'aliments
- CBP-UV: control biotecnològic de plagues per a una protecció de cultius més sostenible. Salvador Herrero. Catedràtic de la Universitat de València del Departament de Genètica de l'institut Biotecmed
- UCG-UV: la teledetecció com a ferramenta per a la gestió sostenible i la transformació de l'agricultura. Belén Franch Gras. Professora titular del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València i professora adjunta de la Universitat de Maryland
13.30 h. Tendències, tecnologies disruptives i inversió estratègica en el sector agroalimentari
- Xana Belastegui. Partner & Chief Investment Officer. Swanlaab Venture Factory.
13.45 h. Suport del CDTI a l'emprenedoria de base tecnològica
- Carlos Franco. Assessor Tècnic en CDTI. Expert en Avaluació de projectes nacionals i internacionals d'I+D+i sector agroalimentari
14.00 h. Clausura
Pots inscriure't en el següent enllaç STARTUP DAY 2025: catalizando la innovación agroalimentaria - Biovegen.
AgrotecUV i BIOVEGEN.
Contacta: agrotecuv@uv.es