Investidura dels nous doctors de la Universitat

Un total de 94 doctors i doctores de les diferents branques del coneixement han sigut investits en l’acte celebrat el darrer divendres a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat.

30 de d’abril de 2024

L’aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia s’ha vestit una vegada més de gala per servir de paranimf Universitari i acollir la investidura dels nous doctors i doctores del curs 2023/2023 de la Universitat de València.

La cerimònia va seguir el tradicional protocol acadèmic en el qual els i les membres de la comunitat universitària han lluït la vestimenta acadèmica. Una cerimònia, la d’enguany, que amb motiu del 525 aniversari de la institució, ha recuperat la tradició de processó acadèmica per la ciutat que formava part del cerimonial clàssic dels actes acadèmics solemnes de la UV.

Així, en aquest acte d'investidura de nous doctors, es va realitzar un tram de processó acadèmica des de l'edifici de rectorat fins a l'edifici de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Aquest any s’han investit un total de 94 doctors i doctores en representació de les més de 500 tesis llegides durant el curs acadèmic 2022-2023. Uns egressats que van rebre de la mà de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, el símbols del doctorat: els guants blancs de la puresa en l’exercici de l’activitat acadèmica, la birreta llorejada amb e color corresponent a l’àmbit científic en el qual s’ha obtingut el doctorat, i la medalla identificativa del grau de doctorat per la Universitat.

L’acte va estar presidit per M. Elena Olmos, secretària general de la UV; per Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis; per Carlos Hermenegildo, vicerector d’Investigació; i M. Amparo Tórtola, directora de l’Escola de Doctorat.

Altres Notícies