La professora britànica Cathryn Costello parla de refugiats i justícia global, en el cicle ‘Conferències Kapuściński’

Cathryn Costello, professora de Dret Internacional en la University College de Dublín, participa el dilluns (25 de març) a la Universitat de València, en el marc de les ‘Conferències Kapuściński sobre Desenvolupament’. Costello parlarà sobre ‘Displacement crises, international law and global justice’, a les 17 hores, al Saló de Graus Ascensión Chirivella de la Facultat de Dret.

22 de de març de 2024

Cathryn Costello.
Cathryn Costello.

El cicle de ‘Conferències Kapuścińskisobre Desenvolupament’, que porta el nom del periodista i escriptor polonés Ryszard Kapuściński (1932-2007) estan organitzades per la Comissió Europea, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament i una xarxa d’universitats i grups de reflexió associats. Les conferències ofereixen als estudiants l’oportunitat de conéixer i debatre qüestions com el canvi climàtic, l’economia, la transició energètica, l’eficàcia de l’ajuda, les relacions entre Europa i Àfrica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les conferències es retransmeten en directe a través de la seua pàgina web (https://kapuscinskilectures.eu/) i en les xarxes socials. Des de 2009, més de 40.000 participants –en directe i en línia– han assistit a més de 130 conferències.

Cathryn Costello és catedràtica de Dret Mundial dels Refugiats i les Migracions en la Facultat de Dret Sutherland de la University College de Dublín. Anteriorment va ser catedràtica de Drets Fonamentals i codirectora del Centre de Drets Fonamentals de l’Escola Hertie (2020-2023), i continua sent professora visitant a l’Escola Hertie. Va ser també catedràtica Andrew W Mellon de Dret Internacional de Refugiats i Migració en el Centre d’Estudis sobre Refugiats de la Universitat d’Oxford (2013-2023).

Costello és una destacada estudiosa del dret dels refugiats i la migració, i en el seu treball també explora la relació entre la migració i el Dret laboral. Actualment és la investigadora principal de RefMig, un projecte d’investigació de cinc anys que explora la mobilitat, el reconeixement i els drets dels refugiats, i del projecte AFAR (Algorithmic Fairness for Asylum Seekers and Refugees) finançat per la Fundació Volkswagen. També ha investigat per a ACNUR, el Consell d’Europa i el Parlament Europeu. És doctora en Dret per la Universitat d’Oxford.

Altres Notícies