Torna '(Ins)Pirats pel Botànic', concurs de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure

Ja estan obertes les inscripcions per a '(Ins)Pirats pel Botànic', el certamen de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València i dotat amb més de 1.700 euros en premis. Un taller infantil amb l’artista Manuel Sáez, un de ceràmica i un d’aquarel·la completen una suggeridora cita que proposa, per quart any, deixar-se inspirar per tot el que el Botànic pot oferir.

22 de de maig de 2019

Imatge del concurs '(Ins)Pirats pel Botànic'.
Imatge del concurs '(Ins)Pirats pel Botànic'.

Segons els diccionaris, inspirar-se és sentir-se motivat per algú o alguna cosa per al desenvolupament de la pròpia creació. També l’estímul o lucidesa sobtada que sentim i ens afavoreix la creativitat, la cerca de solucions a un problema, la concepció d’idees per a començar un projecte. Una espurna amb la qual començaria tot i després de la qual ja no es pot parar fins treure el que tenim a dins, allò que volem mostrar, contar o expressar. Cercar eixa espurna al Jardí Botànic de la Universitat de València és el que proposa el certamen (Ins)Pirats pel Botànic que arriba a la quarta edició consolidat com una cita per a amants de la naturalesa, l’art i l’escriptura.

La jornada creativa tindrà lloc el 15 de juny i les inscripcions per participar, que són gratuïtes, es poden efectuar fins al 13 de juny a les 14 h. El concurs compta amb dues modalitats: pintura i narrativa. En pintura, la temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic de la UV, serà vàlid qualsevol aspecte relacionat (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes...) i la tècnica és lliure. Pel que fa a la modalitat de narrativa, a més de girar al voltant del Botànic, el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses en els relats. Les i els concursants tindran al seu abast una zona de biblioteca per a consultar llibres relacionats amb el Jardí i la botànica i també assistiran a una breu xarrada per a conèixer la història i les col·leccions que alberga aquest museu dedicat al món vegetal.

El mateix dia del concurs, al final de la jornada, un jurat constituït a l’efecte decidirà les obres guanyadores, que s’enduran un premi en metàl·lic i diploma. La dotació total dels premis supera els 1.700 euros. A més, amb una selecció de totes les obres participants està prevista la realització d’una exposició que acollirà una de les sales del Botànic durant l’estiu.

Cursos per a deixar-se inspirar

El concurs (Ins)Pirats pel Botànic arriba precedit de tres tallers que enllacen el món de les plantes i el de la creativitat, des de diferents disciplines. Així, dissabte 25 de maig comença el Taller artístic infantil Dibuixar i pintar amb Manuel Sáez, en què els més menuts es convertiran en artistes i comissaris d’una exposició efímera amb els seus propis treballs. També serà la primera sessió de Il·lustra botànica, un taller d’il·lustració botànica amb aquarel·la, i el proper 1 de juny tindrà lloc Plantes en el fang, de transferència d’elements botànics sobre ceràmica.

Bases i inscripcions: http://links.uv.es/3SwpXF7

Altres Notícies