‘El desig de la joventut’ d’Escena Erasmus UV guanya el VII Festival Nacional de Teatre Universitari de la Federació Espanyola

A penes aterrats de Brussel·les, on la companyia va protagonitzar la setmana passada els actes de clausura del 35 Aniversari del Programa Erasmus+ per a la Comissió Europea, el projecte teatral europeu de la Universitat de València ha tornat a protagonitzar la Gala de Premis del VII Festival Nacional de Teatre Universitari que ha tingut lloc, aquest dilluns 19, a la Seu de la SGAE del Palau Longoria de Madrid, organitzat per la Federació Espanyola de Teatre Universitari.

20 de de desembre de 2022

Una escena de l'obra 'El desig de la joventut' d'Escena Erasmus UV.
Una escena de l'obra 'El desig de la joventut' d'Escena Erasmus UV.

La companyia universitària, que partia amb huit nominacions, s’ha alçat amb el Premi a la Millor Obra Teatral d’Espanya en 2022 i amb el premi al Millor Text Teatral original per la producció de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ‘El desig de la joventut’.

Els espectacles d’Escena Erasmus aborden la realitat de l’Europa actual amb una visió crítica i fent partícip al públic de les seues reflexions. El muntatge d’enguany, escrit pels autors Daniel Tormo, Guada Sáez, Maribel Bayona, Anna Marí i Mohamed Dourasse, i dirigit per Josep Valero, reflexiona sobre la joventut des de la comèdia i les emocions l’Any Europeu de la Joventut.

L'obra es va presentar el passat estiu i va completar tres programes de gira, ‘Les Europes Menudes’, de la Diputació de València; la ‘Gira M’Importa’ de l’IVAJ i la ‘Gira Avant’ de Presidència de la Generalitat, que van recórrer 29 municipis del territori valencià i que ha finalitzat fa uns dies a la capital belga.

Escena Erasmus ha estat representada en l’acte de Madrid pels directors del projecte, Daniel Tormo, Josep Valero i Anna Marí; l’actriu Sara Torró; la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba; el vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme de la UV, Carlos Padilla; i la cap de secció d’Implementació i Disseny del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, Marta Gutiérrez.

Aquests reconeixements se sumen al nodrit palmarés de la formació teatral universitària valenciana, que en 2021 va rebre la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l’aportació valenciana a la construcció d’Europa.

Escena Erasmus de la Universitat de València va ser Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011 del Parlament Europeu i Menció d’Honor per la promoció de les Arts i el patrimoni de la Lliga Europea d’Associacions d’Empreses d’Arts Escèniques en 2018.

Altres Notícies