La Nau Gran acull la 3° trobada del 'Projecte IDOL'

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 4 d’abril de 2023
 
Imagen de la noticia

El projecte IDOL és un projecte Erasmus + co-finançat per la Unió Europea i que té una duració de tres anys (2022-2024). L'objectiu del projecte és desenvolupar la investigació sobre la innovació educativa en la metodologia aprenentatge-servei digital intergeneracional.

El Centre Cultural La Nau va acollir els passats dies 30 i 31 de març la tercera trobada internacional del projecte Erasmus + IDOL (Intergenerational Digital Service-Learning), en el qual participen diversos socis, entre ells quatre universitats europees: la Universitat de València, a través de La Nau Gran, Johannes Gutenberg-Universitat Magúncia (Alemanya), Folkuniversitetet (Suècia) i la Universitat de Viena (Àustria). Així mateix, també s'han unit dues empreses educatives, Momentum Màrqueting Services Limited (Irlanda) i European E-learning Institute (Dinamarca). Després dels dos dies de programa, tots els socis participants han posat en comú els últims resultats obtinguts de la investigació realitzada sobre la metodologia aprenentatge-servei digital intergeneracional. 

Les jornades van estar organitzades per l'equip de la Universitat de València i comptaren amb el treball de María Jesús Martínez-Usarralde, professora titular de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, Maite Almela, gestora cultural de la Nau Gran i Carolina Tarazona Gil, investigadora contractada del projecte. La trobada va tenir com a objectiu presentar els resultats del projecte, una Guia Pràctica sobre l'aprenentatge-servei (PR1) i un Toolkit (PR2) traduïts als idiomes comunitaris de les universitats participants. 

Així mateix, també s'ha realitzat una presentació sobre la pròxima fase del projecte que abordarà la metodologia del Hackathon (PR3) i finalment, sobre la promoció estratègica, el compromís dels socis en el seguiment del projecte i el pla de treball sobre la divulgació d'aquest. 

En aquesta tercera trobada, després de la primera organitzada en la Universitat de Magúncia de manera presencial i el segon organitzat per la Universitat de Viena en línia, s'ha plantejat com a eix vertebrador de les reunions la planificació per a 2023 d'un Hackathon digital intergeneracional i vinculat a l'aprenentatge-servei, per part de totes les universitats europees participants.

Projecte IDOL

El projecte IDOL té com a objectiu dissenyar i desenvolupar un nou enfocament pedagògic que capacite al personal i al professorat de les Institucions d'Educació Superior per a posar en pràctica l'aprenentatge servei digital intergeneracional a través de mètodes innovadors de col·laboració, la millora de les competències digitals i una millor comprensió del paper de l'aprenentatge servei no sols com una activitat denominada de tercera missió, sinó com una part essencial de la missió educativa d'aquestes institucions.

Arxivat en: Cultura , La Nau Gran