Programa d'intervenció gratuït en persones amb Síndrome del Túnel Carpià.

  • Gabinet de la Rectora
  • 1 d’octubre de 2021
 
 Programa d'intervenció gratuït en persones amb Síndrome del Túnel Carpià.

El grup d'investigació UBIC (Unitat d'investigació en biomecànica clínica) de la Universitat de València posa en marxa un programa d'intervenció gratuït en persones amb Síndrome del Túnel Carpià.

El programa d'intervenció es fonamenta en dos conceptes bàsics del reaprenentatge motor: les neurones espill i la neuroplasticitat. Es pretén avaluar l'eficàcia d'un tractament de fisioteràpia, concretament mitjançant entrenament creuat, en persones amb síndrome del túnel carpià per a reduir el dolor i millorar la funció motora de la mà i la seua sensibilitat.

El projecte està en fase de reclutament de voluntàries i voluntaris. Per això, si pateixes aquesta afecció o tens coneguts que la patisquen, pots posar-te en contacte amb les investigadores d'aquest grup, els qui t'explicaran detalladament les pautes del tractament.

En termes generals, el programa d'intervenció en fisioteràpia durarà 6 setmanes a raó de 2 dies per setmana. Els participants es dividiran en 2 grups de forma aleatoritzada. Les sessions estaran compostes per exercici terapèutic juntament amb entrenament creuat. La duració de cada sessió serà de 30-45 minuts. A més, es realitzaran tres avaluacions (abans, després i passat un mes del tractament) per a fer un seguiment dels efectes. Es podrà triar un horari de matins o de vesprades.

Si vols participar o coneixes algú que puga fer-ho, o si teniu dubtes sobre aquest tema, pots posar-te en contacte amb el grup d'investigació mitjançant el correu electrònic tunelcarpiano@uv.es.