‘Temps de retrobaments’ en la Universitat de Tardor d'Ontinyent, que tanca el cicle d'Universitats Estacionals 2021 de la UV

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 22 de novembre de 2021
 
Imagen de la noticia

La Universitat de Tardor d'Ontinyent (UTO), amb el títol ‘Temps de retrobaments’, tancarà aquesta setmana el cicle d'Universitats Estacionals 2021 de la UV. Al llarg de tres jornades -del 23 al 25 de novembre-, la 11ª edició de la UTO obrirà el debat a estudiants del campus i a tots els ciutadans amb seminaris i conferències sobre Economia, Magisteri, Infermeria i Esport.

La Universitat de Tardor d'Ontinyent (UTO) celebra aquesta setmana, del 23 al 25 de novembre, la seua 11ª edició sota el títol ‘Temps de retrobaments’, en referència a la nova normalitat tan desitjada, per a reprendre els seminaris presencials dirigits als estudiants del Campus d'Ontinyent i les conferències obertes al públic en general.

La UTO posarà fi a la programació d'aquest any de les Universitats Estacionals, una iniciativa de la Universitat de València (UV), organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb els ajuntaments i en col·laboració amb la Diputació de València i, en aquest cas, el patrocini de la Fundació Campus Ontinyent i Caixa Ontinyent.

L'objectiu d'aquesta acció acadèmica, que ja és present en totes les comarques de la província, és sotmetre a anàlisi un tema monogràfic lligat a la singularitat de cada àmbit geogràfic, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura.

En 2021, aquestes jornades, gratuïtes i obertes a la societat, han recuperat el vincle amb l'estació de l'any que els dóna nom, després de 2020, un any excepcional per les restriccions degudes a la pandèmia. I mantenen, a més, la distribució per àrees temàtiques -que reflecteixen la transversalitat de coneixement de la UV i la pluralitat de temes estudiats pels seus especialistes- i el caràcter semipresencial, que es va impulsar l'any passat amb la incorporació de l'enllaç en línia, que permet el seguiment de les sessions per streaming, facilitant l'assistència a totes les persones interessades. La UV facilitarà les inscripcions a través de la web (http://projeccio.uv.es) i proporcionarà el corresponent certificat d'assistència, tant si és presencial com a en línia.

Universitat de Tardor d'Ontinyent (UTO)

La Universitat Estacional d'Ontinyent (UTO) és una acció acadèmica del Campus d'Ontinyent a la ciutat i la seua comarca, la Vall d'Albaida, que, en la seua 11ª edició, reunirà -al Campus Universitari d'Ontinyent i el Centre Cultural de Caixa Ontinyent- a docents, professionals, estudiants i ciutadans de l'entorn per a debatre sobre el tema ‘Temps de retrobaments’, en el marc de l'àrea temàtica ‘Educació i Benestar Social’.

L'acte inaugural serà la vesprada d'aquest dimarts, 23 de novembre, a les 18:00 h, en el Centre Cultural Caixa d'Ontinyent, amb la participació de Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent; Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV; i Vicent Ortiz, Cap de Secretaria de Caixa Ontinyent. Després de l'obertura, María José Vañó i Esmeralda Linares, de la UV, intervindran en una conferència sota el títol ‘Quin ha estat l’impacte del Campus de la Universitat de València en la manera de viure a la ciutat d’Ontinyent i la seua comarca?"

Prèviament, al matí, se celebraran tres seminaris quasi simultàniament al Campus, a partir de les 9:30 h. El Seminari Economia, coordinat per Mª Teresa Sanchis, de la Facultat d'Economia de la UV, comptarà amb la intervenció de Rafael García Martínez, director de la Unitat Emprenedoria de la Facultat d'Economia de la UV, que pronunciarà una conferència amb el títol ‘UV emprén: Emprén amb ajuda de la Universitat de València’. En el Seminari Magisteri, coordinat per José Cantó, de la Facultat de Magisteri de la UV, parlarà Sandra Obiol, de la mateixa Facultat, sobre ‘Les ambivalències de la innovació educativa en la Universitat’.

El Seminari Infermeria, coordinat per Antoni Merelles, de la Facultat d'Infermeria i Podologia de la UV, comptarà amb la intervenció de María Luisa Estarlich Estarlich i Ana Esplugues Cebrián, de la UV, que parlaran sobre ‘Infància i medi ambient’.

El Campus acollirà, a més, una exposició sobre els projectes d'innovació docent de la Facultat de Magisteri, a càrrec d'Amparo Hurtado, vicedegana d'Innovació, Cultura, Igualtat i Sostenibilitat.

El dimecres al matí, en el marc del Seminari FCAFE, coordinat per Pedro Pérez, de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UV, es desenvoluparan dues taules redones. En la primera, sobre ‘Gestió esportiva en temps de COVID’ i moderada per Ana María Gómez Tafalla, de la UV, intervindran Raúl Pont, del Poliesportiu Rambleta. Forus S.L.; Fernando García Pascual, del Centre Poliesportiu Moncada S.L.; i Adrián Navarro Fons, del Poliesporitu Verge del Carme Beteró, Federació d'Hockey CV.

En la segona taula, ‘Retrobem l'entrenament presencial després del COVID-19’, moderada per Robert Sanchis, de la UV, que també participarà en representació del Club Nou Brot Bàsquet Alcoi, intervindran, a més, Juan Antonio García López, del C.D. Enguera; Inmaculada Aparicio, del Club Badminton Enguera; i Francisco Oficial Casat, director tècnic de la Societat Esportiva Correcaminos.

En el Seminari Magisteri, coordinat per José Cantó, se celebrarà una taula redona sobre ‘El nou model curricular en l'Educació Infantil’, amb José Viana i Almudena Marín, de CEFIRE Infantil.

En el Seminari Infermeria, Antoni Merelles pronunciarà una conferència sobre ‘Suggeriments pràctics per a l'elaboració del TFG en ciències de la salut’.

A la vesprada, la conferència serà impartida per José Pla, catedràtic d'Economia de la UV i actual president de Caixa Ontinyent, que parlarà sobre ‘L'estratègia de Caixa Ontinyent i la seua contribució al territori’. Serà presentat per Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV.

El divendres al matí se celebrarà la segona Carrera Solidària, coordinada per Pep Crespo, de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UV, al pati del Campus.

Una conferència d'Adela Cortina, catedràtica d'Ètica de la UV, a la vesprada, sobre ‘Ètica i valors democràtics’ posarà fi a la 11ª edició de la UTO, que serà clausurada pel vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla; i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez.

20 Universitats Estacionals, 4 estacions i 3 àrees temàtiques

La programació d'Universitats Estacionals integra dues Universitats d'Hivern (Cofrentes i Requena); sis Universitats de Primavera (Alzira, Cullera, Xátiva, Sagunt, la Canal de Navarrés i Alt Túria); quatre Universitats d'Estiu (Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i Sagunt); i huit de Tardor (Alaquàs, Buñol, l'Eliana, Oliva, Llíria, Ayora, Enguera i Ontinyent).

Les Universitats Estacionals estan analitzant en 2021 múltiples aspectes vinculats a cada territori entorn de tres àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’ (Cullera, Xàtiva, Sagunt, Alaquàs, Buñol i Ayora); ‘Educació i Benestar Social’ (Cofrentes, Sagunt, Llíria, Oliva, Enguera i Ontinyent); i ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’ (Requena, Alzira, la Canal de Navarrés, Alt Túria, Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i L'Eliana).

Més informació: