250 places disponibles en la nova oferta formativa de voluntariat esportiu de la Universitat

  • Servei d'Esports
  • 31 de gener de 2018
 
Voluntariat esportiu participa en el 8é Passeig Saludable de la Universitat de València.
Voluntariat esportiu participa en el 8é Passeig Saludable de la Universitat de València.

La Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports, i l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la ciutat han posat en marxa la nova oferta de cursos d’iniciació al voluntariat esportiu que consta de set accions formatives amb un total de 250 places disponibles.

Els cursos tenen com a objectiu introduir de forma general el fenomen del voluntariat amb la fi aportar a l’alumnat els coneixements i les habilitats necessàries per a desenvolupar la seua labor, així com conéixer la història del moviment del voluntariat esportiu a la ciutat de València, el funcionament de l’Oficina del Voluntariat Esportiu, l’organització de l’esport a València i la Fundació Esportiva Municipal, i la gestió i l’organització d’un esdeveniment esportiu, i les funcions que han de desenvolupar els voluntaris i les voluntàries.

Cada curs, de 30 hores de duració, consta de continguts teòrics i pràctics. Els primers es divideixen en quatre mòduls sobre voluntariat esportiu; promoció, comunicació i xarxes socials; protocols de seguretat i emergència; i tipologia d’esdeveniments esportius i grau de participació.

Aquests coneixements es duran a la pràctica amb la participació dels voluntaris i les voluntàries en diferents esdeveniments.

Carreres populars, nocturnes i triatló
El primer dels cursos, ‘Carreres Populars 1’, s’impartirà els dies 20 i 27 de febrer, i les accions pràctiques es desenvoluparan en els següents esdeveniments: 4a Carrera Never Stop Running “Nunca te rindas” (25 de febrer), 5a Carrera 10KFem - Dia de la Dona Esportista (4 de març) i I Volta a Peu Runners Ciutat de València (11 de març).

La segona formació, ‘Carreres Populars 2’, comptarà amb dues sessions teòriques els dies 13 de febrer i 10 d’abril, i tres pràctiques en la 6a 15K València Oberta al Mar (18 de febrer), la Setmana Ciclista Valenciana (24 de febrer) i 14a Carrera de la Dona (15 d’abril).

El tercer curs, ‘Carreres Populars 3’, consta de dues accions teòriques els dies 27 de març i 17 d’abril, i tres accions pràctiques en els següents esdeveniments: VII Carrera de les Empreses Valencianes (8 d’abril), 5a Carrera José Antonio Redolat (22 d’abril) i II Volta a Peu Fundació del València CF (27 de maig).

‘15K Nocturna Mediolanum’ és el quart curs, que consta d’una única sessió teòrica el dia 22 de maig, la qual s’aplicarà de manera pràctica a la Fira del Corredor 15K Nocturna València Banc Mediolanum els dies 1 i 2 de juny.

En la formació ‘Carreres Populars 5’ hi haurà dues sessions teòriques els dies 15 de maig i 12 de juny, i tres pràctiques: Triatló de Pinedo (27 de maig), B2RUN (31 de maig) i Volta a Peu Llevant UD (17 de juny).

La sisena acció formativa es dedicarà a el ‘Campionat d’Espanya de Triatló MD A300W. València 113’. El voluntariat haurà d’assistir a una classe teòrica el dia 29 de maig i participarà en un dels dos torns de la prova, que se celebrarà a València diumenge 10 de juny.

L’oferta formativa de voluntariat esportiu finalitzarà amb la ‘Copa d’Europa de Triatló. València Triatló’. S’impartiran dues sessions teòriques els dies 4 i 6 de setembre i l’apartat pràctic s’executarà en dos dels tres torns organitzats per a la prova de la Copa d’Europa de Triatló, que tindrà lloc a València el cap de setmana del 8 i 9 de setembre.

Totes les accions teòriques es desenvoluparan a la sala de premsa del Complex Esportiu Petxina, situat al Passeig de la Petxina 42, València. La inscripció ha de realitzar-se a través del botó d’Automatrícula del web del SEF: http://www.uv.es/sef