La 36 Universitat d’Estiu de Gandia tanca amb un balanç positiu i un manteniment en el nombre de matriculats

  • UVGandia
  • 23 de juliol de 2019
 
D'esquerra a dreta: Carmen Fuster, Emili Aura i Nahuel Gonzàlez.
D'esquerra a dreta: Carmen Fuster, Emili Aura i Nahuel Gonzàlez.

El passat 19 de juliol va concloure la 36 Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), una edició valorada per l’organització com a "molt exitosa" donat el manteniment del nombre de matriculats respecte de l'any 2018 i la bona acollida de totes les activitats obertes programades.

El director del Centre de Gandia de la Universitat de València, J.Emili Aura, ha realitzat aquest dimarts, 23 de juliol, la valoració de la 36a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament de la ciutat. Aura ha estat acompanyat pels regidors Carmen Fuster i Nahuel Gonzàlez, delegats d’Educació i de Cultura, respectivament.

Pel que fa a la matrícula, els cursos i tallers programats han combregat  més de 450 alumnes que s’han repartit en els 11 cursos i 7 tallers desenvolupats del 15 al 19 de juliol. Per tant, des de la Direcció de la UEG s’ha realitzat una valoració molt positiva: “Els cursos han tingut molt bona recepció per part tant del professorat com de l’alumnat, i hi ha màxima satisfacció amb la matrícula d’aquesta edició que suposa un manteniment de les xifres de l’edició passada. Tot i això, sempre pensem en com millorar de cara a la UEG del 2020”.

Aquells cursos que han generat un major interés són aquells relacionats amb la psicologia, com són el 'Taller de gestió d’emocions' i el curs 'El dret (i el deure) de viure desperts. Atenció plena per a tothom', i els cursos relacionats amb el feminisme. A més, ha resultat molt exitós el curs que va analitzar els drets lingüístics i l’organització territorial de l’Estat. Per tots els cursos han passat un centenar de professors procedents de diverses universitats espanyoles i professionals com els professors Javier Plaza, Rafel Gil i Jorge Cardona; els responsables d’UNICEF, Sara Collantes i Pau Marí-Klose; el president de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes, Miquel Ruiz; el president de Greenpeace, José David Sandoval; el catedràtic Javier Pérez Royo; o l’exconseller Manuel Alcaraz.

A més, l’èxit de públic s’ha repetit tant en les conferències de les vesprades com en les actuacions nocturnes. La regidora d’Educació, Carmen Fuster, ha manifestat la seua satisfacció pel que respecta a l’organització de taules redones: “La conferència inaugural de Margarita Soler va ser un bon preludi del gran nivell que han tingut totes les activitats organitzades destacant l’alt nivell de tots els ponents”. Per la seua banda, el titular de Cultura, Nahuel Gonzàlez, ha explicat que més de 1.500 persones van assistir a les activitats nocturnes programades al jardí de la Casa de la Marquesa convertint la UEG en un “referent cultural per a la ciutat”.

De la programació d’activitats nocturnes destaquen les actuacions de Pep Botifarra i Ahmed Touzani, i de Julia i Clara Andrés, que reuniren més de 600 persones. D’aquesta manera, planteja el regidor, la UEG “ha servit per a reflexionar, aprendre i educar-nos però també per a gaudir”.