440 majors participen en la 6a edició del ‘Iaios training festival’

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 3 de maig de 2023
 

El divendres 28 d'abril, en les instal·lacions esportives de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de València, va tindre lloc aquesta festa inclusiva, que porta celebrant-se des de 2016, amb la intenció de promoure l'envelliment actiu, animar als majors a practicar activitat física i conscienciar-los de la importància de moure's.

Un total de 440 participants es van donar cita en la sisena edició del Iaios training festival 2023, organitzat per la Unitat d’Investigació i Rendiment Físic i Esportiu de la UV (UIRFIDE), en col·laboració amb UVesports, el Departament d'Educació Física i Esportiva i la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.

“Enguany han participat 440 persones, de tots els pobles i de la ciutat de València, que venen a mesclar-se amb la gent jove, socialitzar, fer activitat física… hem hagut d'incrementar els tallers i distribuir a la gran quantitat d'inscrits en funció de les seues preferències i capacitats motrius”, explica Cristina Blasco, directora de UIRFIDE.

El públic assistent ha pogut gaudir de classes de merenga, taitxí, ioga, estiraments per a persones amb mobilitat reduïda, entrenament funcional… i, al tancament del festival, arriba el moment del line dancing, una de les activitats més dinàmiques i que més agrada als majors, quan tots els participants s'ajunten en la pista central per a realitzar aquest ball en línia.

En definitiva, aquest festival pretén ser un antídot contra el sedentarisme, una festa inclusiva i intergeneracional perquè l'alumnat aprenga a treballar amb els majors i ells practiquen activitat fisicoesportiva en grup, socialitzen i es divertisquen.

Dimecres 4 de maig, II jornada nacional de programes de prescripció d'exercici físic

En el marc de la promoció de l’envelliment actiu i l’activitat física, la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (FCAFE) acull també aquest dimecres 4 de maig la 2a edició d’unes jornades nacionals que tenen com a objectiu el desenvolupament de programes d’exercici físic que contribuïsquen a una millora de la salut de la població i funcionen com a mètode de prevenció de malalties.

La cita, que té lloc en el Saló de Graus de la FCAFE, compta amb importants professionals com Jose Ignacio Melendro (Consell Superior d'Esports), el catedràtic Francisco Javier López Román (UCAM de Múrcia), la professora de la UV Sacramento Pinazo (presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, SVGG), el professor Jorn Wulff Helge (Copenague University. President European College of Sports Sciences), Maria Ángeles Medina (presidenta de Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, SOVAMFIC) i Jose Luis Herreros Saiz (president del COLEFCV).

Arxivat en: