58 estudiants van participar en la Trobada de Rectors de Universia a través del programa ‘Young Leaders for Education’

Seleccionats entre més de 35.000 candidats i candidates, aquests estudiants van rebre un programa formatiu desenvolupat per la Universitat de València i van ser convidats a participar en les sessions de la Trobada Internacional de Rectors i Rectores d'Universia que es va celebrar a València.

19 de de maig de 2023

En el marc de la V Trobada Internacional de Rectors i Rectores d'Universia, Santander Universitats i la Universitat de València, es van oferir 60 beques per a una estada de 5 dies a la ciutat de València.

D'entre 35.000 candidatures, es van seleccionar 500 que van presentar una proposta concreta que va permetre finalment la clasificació de 60 estudiants, dels quals van poder assistir finalment 58.

El programa de selecció i formació va ser dissenyat per la Universitat de València en col·laboració amb Santander Universitats, i es va desenvolupar conjuntament entre UVempèn i el Servei de Dinamització i Informació (SeDi), que va ser l'estructura encarregada de la gestió administrativa del programa de beques.

La formació desenvolupada, en línia, permetia a les i els estudiants seleccionats adquirir competències i habilitats en un dels tres eixos de la trobada internacional d'Universia que cada estudiant, prèviament, havia seleccionat: formació al llarg de la vida, emprenedoria i innovació o foment de xarxes i interconnexions.

A més, cadascun dels 58 participants podia optar a un premi de 1.000 euros per a cadascun dels eixos. Per això, van rebre formació en tècniques de comunicació i de desenvolupament de pitching, i van presentar al costat de la documentació de la seua aportació a la Trobada Internacional de Rectors i Rectores, un vídeo defensant la seua proposta.

Aquesta formació va ser oferida pel Taller d'Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València, on també es va desenvolupar un programa formatiu el diumenge 7 de maig per a perfeccionar les seues habilitats per a la presentació i debat d'idees.

Les i els estudiants seleccionats, durant la seua estada a València, van poder conéixer la ciutat i gaudir d'una exhibició de pilota valenciana en el trinquet de Pelayo. També van visitar el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) i van poder conéixer de primera mà la innovació que es desenvolupa tant en el PCUV com en l'Institut d'Investigació en Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València.

El mateix dia 8 de maig, abans de l'inici de la Trobada de Rectors d'Universia, van participar en una trobada amb un jove empresari valencià, format a la Universitat de València, que els va comentar la seua experiència com a emprenedor i el desenvolupament d'una estructura empresarial diversificada en sectors tradicionals en els quals s'aplica tecnologia per a obtindre avantatges competitius addicionals en el seu model de negoci. A més de poder conversar i debatre amb ell, van poder visitar alguns dels negocis que havien sigut presentats en la conferència.

Les i els becats del programa Young Leaders també van assistir a l'estrena mundial del documental ‘El Kapo’, coproduït per la Universitat de València i la Universitat Nacional de Cuyo (Argentina) que es va projectar en el marc del Festival de cinema documental Docs València.

Posteriorment aquests estudiants van mantindre trobades amb rectors de les universitats dels països als quals pertanyien, així com amb la presidenta de Banc Santander i el Conseller Delegat de Santander España, i van participar en les sessions de la Trobada a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Les beques 'Young Leaders for Education' cobrien els costos de desplaçament des dels seus països a València i l'allotjament i la manutenció durant els dies d'activitats.

El disseny del programa es va desenvolupar des d'Universia, Santander Universitats, el Gabinet de la Rectora i la vicegerencia de Coordinació Econòmica i de Serveis de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Delegació de la Rectora per a Estudiants.

Les i els estudiants van estar, en tot moment, acompanyats per diferents estudiants de la Universitat de València que els van servir de suport durant la seua visita, i que van ser coordinats pel coordinador general de l'Assemblea General d'Estudiants i el Delegat de la Rectora per a Estudiants.

Els guanyadors dels tres premis de mil euros cadascun van ser l'espanyol Pablo Salvador, de la Universitat Loyola; la mexicana Paola Reynoso, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM); i la peruana Rossmery Atarama, de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú.

Altres Notícies