Mavi Mestre pren possessió com a rectora de la Universitat i promet una gestió basada en “el diàleg, la negociació i l’acord”

  • Gabinet de Premsa
  • 14 d’abril de 2018
 
Mavi Mestre, en el moment de la signatura del seu nomenament.
Mavi Mestre, en el moment de la signatura del seu nomenament.

La catedràtica Mavi Mestre ha pres possessió del seu càrrec com a rectora de la Universitat de València, en un acte celebrat aquest divendres al saló d’actes de l’edifici de Rectorat. També hui han assumit els seus càrrecs tots els membres del Consell de Direcció.

En la seua intervenció, la nova rectora ha demanat la col·laboració de tota la comunitat universitària per a mantindre el prestigi social de la Universitat, el rigor de la docència i l’excel·lència de la investigació. I ha promés una gestió basada en “el diàleg, la negociació i l’acord”.

Mavi Mestre ha mostrat el seu agraïment als rectors que l’han precedit en el càrrec, i en especial a Esteban Morcillo i a Francisco Tomás, que varen comptar amb ella en els seus equips de gestió. També ha tingut paraules d’agraïment per als membres del seu Consell de Direcció i per a les dues persones que varen optar al Rectorat en les passades eleccions.
La nova rectora ha recordat “els temps difícils” que han travessat les universitats públiques els darrers anys, amb reducció de recursos, increment de les taxes per als estudiants, disminució de les beques... I ha agraït els esforços de tota la Universitat de València per tal de minimitzar l’impacte de la crisi. Mavi Mestre ha indicat que els nous temps no estaran exempts de dificultats, i ha demanat la col·laboració de tota la comunitat universitària per a mantindre els nivells de qualitat i el prestigi social de la institució.

En les seues paraules, Esteban Morcillo, qui deixa el càrrec de rector en finalitzar el seu segon manament, ha expressat el seu agraïment pel suport de tots els estaments de la comunitat universitària en uns temps difícils, i ha remarcat que no abandona la institució, ja que continuarà com a docent i investigador de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Mavi Mestre va nàixer a Oliva. És catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seua activitat docent ha estat reconeguda amb sis quinquennis.

La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. Com a directora d’un grup d’investigació ha sigut investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEO amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEO sobre ‘Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada’. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia. La seua recerca ha estat reconeguda amb sis sexennis d’investigació.

Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. El dia 6 de març de 2018 va ser elegida rectora de la Universitat de València. El Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 10 d’abril de 2018) va recollir el seu nomenament.

Les dades del nou Consell de Direcció es poden consultar clicant ací.

Més informació:

Arxivat en: Institucional