Acte d’investidura com a Doctor Honoris Causa del prof. Barry C. Barish

  • Gabinet de la Rectora
  • 18 de maig de 2022
 
Acte d’investidura com a Doctor Honoris Causa del prof. Barry C. Barish
Autor: Stan Lim

L’expert en física experimental i guanyador del Premi Nobel de Física i del Premi Princesa d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, Barry C. Barish, serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de València el proper 31 de maig.

El Paranimf de la Universitat de València acollirà el proper dimarts 31 de maig la investidura  del professor Barry Clark Barish com a Doctor Honoris Causa de la Universitat de València.

En el següent enllaç podeu accedir al formulari per a inscriure-vos i acudir a l'acte d'investidura. Un acte que també es podrà seguir a partir de les 12 hores per streaming en una retransmissió realitzada pel Taller d’Audiovisuals.

Barry Clark Barish

Nascut a Omaha (EEUU) el 1936. Graduat i doctor en Física per la University of Califòrnia, Berkeley, el Dr. Barish va ser investigador principal del Laser Interferometer Gravitational – Wave Observatori entre 1994 i 2005, i director del laboratori LIGO del Caltech entre els anys 1997 i 2006.

La trajectòria científica del Dr. Barish s'ha desenvolupat en diverses àrees de la física fonamental, creant el primer fes intens d'anti-protons en Boorkhaven en la dècada de 1960, amb els premis Nobel de Física Friedman, Kendall i Taylor va construir el primer espectròmetre a Stanford per a l'estudi de col·lisions d'electrons a alta energia i en la dècada de 1970 va desenvolupar un accelerador capaç de produir un feix de neutrins de banda estreta. Les seues investigacions van ser claus per a establir la unificació de la interacció electromagnètica i la interacció nuclear feble en la teoria de Glasho, Weinber i Salam, premis Nobel de Física, que forma la base de l'actual Model Estàndard de la Física de Partícules.

Per nomenament presidencial va ser membre, entre 2003 i 2009, del National Science Board dels Estats Units d'Amèrica, i ha format part de nombroses comissions i comitès.

Barry C. Barish és membre de la National Academy of Sciences, de la American Association for the Advancement of Science i de la American Physical Society, de la qual va ser president en 2011.

Al costat del Premi Nobel i el Príncep d'Astúries, el Dr. Barish ha rebut nombrosos premis i distincions entre els quals es troben els premis la Medalla Henry Draper de l'Acadèmia de Ciències dels EUA, la designació com a ‘Tità de la Física’, el American Ingenuity Award del Smithsonian Magazine, el Premi Enrico Fermiel, el Premi Giuseppe i Vanna Cocconi de la Societat Europea de Física, o el Premi de Ciència Funden-Zhongzhi; així com els honoris causa per la Universitat de Bolonya, la Universitat de Florida, la Universitat de Glasglow, la Universitat Metodista del Sud i la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski.