Les ajudes Fora de classe impulsen 24 projectes socioculturals de l’estudiantat de la Universitat
En el segon quadrimestre del curs, aquesta convocatòria d’ajudes econòmiques a estudiantat per a la realització d’activitats socioculturals ha repartit més de 28.000 euros entre els projectes presentats, que se sumen als 28.000 que es van concedir en el primer quadrimestre. Dels 24 projectes que han rebut les ajudes, tretze han sigut presentats per estudiants a títol individual i la resta a nom d’associacions i col·lectius d’estudiants de la Universitat de València.
1 de de juliol de 2025
Entre la diversitat d’iniciatives que s’impulsen des de Fora de classe destaca la creació de diversos pòdcasts, com S’apanouir avec Laura, sobre l’aprenentatge de llengües i la diversitat cultural, de Laura García; DPodcast: Estudiants de Dret i Criminologia, sobre temes actuals i universitaris, de Joaquín García; De-generadas, un videopòdcast sobre diversitat d’Emma Cadenas; i Els diàlegs amb té, un consultori contra l’oblit del poble sahrauí, de Mar Montañés.
Les jornades i les xarrades són dues de les activitats més habituals que es presenten a la convocatòria. Per exemple, el Col·lectiu d’Estudiants per la Facultat d’Economia Ètica ha organitzat, un any més, la VIII Setmana de l’Ètica amb el títol Solidaritat: el camí que ens connecta; Paula Gorrias ha impulsat la jornada Más allá del intercambio sobre desigualtat i gènere en la cooperació acadèmica global, amb xarrades, una taula redona i un taller de fanzine; Pablo Carbó ha proposat Rompiendo Cadenas, sobre els avanços científics en el camp de les drogodependències, i Ana Martínez ha impulsat una jornada sobre conservació de patrimoni centrada en el Castell de Montesa.
D’altra banda, també hi són presents les propostes musicals i d’arts escèniques. Així, les ajudes Fora de classe han donat suport econòmic a la presentació del Cor Calenda, una experiència coral integrada per estudiantat, antic estudiantat i professorat de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; al taller de creació musical Ombligo, impulsat per l’estudiant Luna Valls, i al cicle de representacions del grup de teatre Improvisional, amb obres escrites, interpretades i dirigides per estudiantat de la Universitat.
Altres projectes que han aconseguit el finançament de Fora de classe i que contribueixen a enriquir la programació sociocultural de la Universitat de València són: Con esto y un bizocho, un club de lectura que proposa un viatge gastronòmic-cultural mitjançant la combinació de debats i menjars típics de diferents parts del món; Dialektic, un joc de diàleg i mediació; la Jornada Intercultural Salut Física i Mental; la jornada Règim jurídic de les startups, per abordar la realitat teòrica i pràctica de les empreses emergents entre el dret i la tecnologia; el concert de Primavera de la Banda de Medicina i Odontologia; Habl-ARTE con libertad, sobre els límits de la llibertat artística; Acostant la universitat als estudiants; els tallers de l’Associació valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM) i publicacions com la Revista Oblivious i la Revista Jurídica del col·lectiu Elsa.
La convocatòria Fora de classe per a la realització d’activitats socioculturals és una iniciativa de la Delegació d’Estudiants, gestionada pel Sedi - Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants, que aposta per fomentar la participació de l’estudiantat en la programació sociocultural de la Universitat de València. Per això, es convida l’estudiantat a aportar propostes del seu interès i a implicar-se directament en totes les fases de l’organització de l’activitat. A més, tant en la fase de presentació de sol·licituds com en el desenvolupament de l’activitat, l'estudiantat interessat té a la seua disposició l’assessorament del personal tècnic del Sedi.