L’alumnat d’Unisocietat coneix el territori valencià

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 26 d’abril de 2018
 
L'alumnat d’UNISOCIETAT coneix el territori valencià
Una de les visites formatives d’Unisocietat durant el curs 2017-18.

Divendres 27 d’abril es va celebrar la primera de les excursions formatives d’Unisocietat, unes visites guiades que se succeiran al llarg dels mesos de maig i juny. L’alumnat té l’oportunitat de descobrir Requena, Terres dels Alforins, la Canal de Navarrés, Bocairent, Sagunt, Alpont i Ares dels Oms.

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat ha organitzat visites formatives a diverses àrees valencianes, amb l’objectiu que els alumnes d’Unisocietat amplien el seu coneixement sobre l’interessant patrimoni natural i cultural que atresora el territori valencià. El vicerector Jorge Hermosilla ha manifestat que aquesta iniciativa vol fomentar “un aprenentatge col·lectiu basat en les experiències, a través d’un treball de camp que permeta l’intercanvi de dades i promoga espais de diàleg i reflexió grupal”.

La primera de les excursions es va celebrar el passat divendres 27 d’abril. Els estudiants d’Unisocietat-Alzira visitaren la localitat de Requena. En aquesta iniciativa formativa l'estudiantat, acompanyat per una guia especialitzada, recorre el centre de la Vila, la Torre de l’Homenatge, les Coves, el Museu del Vi… A més, degustà els productes típics de la Plana de Requena-Utiel en un celler local.

Les seus de Cullera (2 de maig) i l’Eliana (1 i 8 de juny) descobriran les Terres dels Alforins, on realitzaran una ruta guiada al jaciment la Bastida de les Alcusses i al Museu Historicoetnològic de la Font de la Figuera i provaran els vins del Celler del Roure de Moixent.

Paterna i Quart de Poblet coneixeran els paisatges de la Canal de Navarrés els dies 4 i 10 de maig respectivament, on acudiran, entre altres espais, al Ecomuseu de Bicorb, el Palau Comtes de Cervelló i l’albufera d’Anna.

L’11 de maig l’estudiantat de Benetússer viatjarà a Bocairent, on passejarà pels carrerons clàssics del barri medieval. El programa de la jornada inclou una visita a les Covetes dels Moros i el pou de neu subterrani de la Cava de Sant Blai. L’excursió finalitzarà al paratge natural de Pou Clar.

L’alumnat de Requena passarà la jornada del 18 de maig a Sagunt, on un guia municipal els explicarà els detalls del Castell, el Fòrum i el Teatre Romà, la Jueria i el Museu Arqueològic.

El dia 1 de juny Alpont serà la destinació de la visita formativa a la qual assistirà la seu de Massamagrell. Sota el títol Darrere de les petjades dels dinosaures: un passeig pel patrimoni paleontològic d’Alpont, aquesta ruta formativa comptarà amb la guia dels professors de la Universitat de València Carlos Martínez-Pérez (Departament de Botànica i Geologia) i Emilio Barba (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva), que aportaran els seus coneixements sobre el Museu Paleontològic d’Alpont, el Jaciment de Petjades de Dinosaure de Corcolilla i el casc històric d’aquesta localitat.

Els estudiants de la seu d’Ontinyent es traslladaran a Ares dels Oms els dies 15 i 16 de juny. Pernoctaran al municipi per a conéixer l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, a través d’una experiència única de contemplació i gaudi del cel fosc, un dels elements de la naturalesa cada vegada més difícils de trobar.