Els alumnes del Grau en Òptica i Optometria de la Universitat de València col·laboren amb l'ONG Visió Sense Fronteres

31 de de maig de 2023

Els alumnes de tercer del Grau en la seua assignatura de Muntatge han dedicat part del seu temps per a netejar, marcar i ajustar ulleres usades perquè puguen ser utilitzades en les campanyes de prevenció de la ceguesa per error refractiu que l'ONG Visio Sense Fronteres duu a terme en diferents països de renda baixa, en concret per al seu pròxim projecte al Senegal. Els professors de l'assignatura han unit esforços per a fer realitat aquesta col·laboració.
Recentment s'ha signat un acord d'aquesta ONG amb la Universitat de València, la qual cosa ha servit com a marc d'actuació per als estudiants. Actualment hi ha més de 1.100 milions de persones en el món amb dèficit visual i en moltes casos unes simples ulleres pot retornar-los la visió.
Aquest tipus d'actuacions s'emmarquen dins dels Objectius de Desenvolupaments sostenible.
Gràcies a la direcció del Grau per donar suport a aquest tipus d'iniciatives que connecten als alumnes amb la realitat i la possibilitat de servir als més desfavorits.
En les fotos es poden veure als alumnes del grup dels dilluns, dimecres i dijous en la seua labor de reciclatge i amb algun fullet de l'ONG coneixent la labor que aquest tipus d'associacions realitzen en la prevenció de la ceguesa i la discapacitat visual en el món.
Les fotografies mostren els tres grups de muntatge que ha participat en el marcatge, neteja i organització de les ulleres reciclades.