Alumni UV dona la benvinguda al 2023 amb la lectura de ‘La promesa’ de Damon Galgut

  • Fundació General UV
  • 11 de gener de 2023
 
Fragment de la portada del llibre 'La promesa' de l'escriptor sud-africà Damon Galgut.
Fragment de la portada del llibre 'La promesa' de l'escriptor sud-africà Damon Galgut.

El Club de Lectura en castellà QUIJOTE ha sigut la primera activitat amb la qual Alumni UV ha estrenat el 2023. La novel·la ‘La promesa’, del guanyador del Booker Prize 2021, Damon Galgut, ha protagonitzat el primer club de l’any, que es va reunir el passat 10 de gener, a la Sala de Seminaris de la Fundació General UV.

Segons explica la directora del club, l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia, ‘La promesa’ “és una demostració espectacular de com una novel·la pot fer-nos veure i pensar, de la qual destaca el seu virtuosisme o la profunditat dels seus personatges, com la seua protagonista, Amor, com el personatge més fascinant de la narrativa recent; i, la veritat és que, una vegada t’endinses en la novel·la, ja no pots apartar-te d’ella”.

L'escriptor sud-africà Damon Galgut ambienta la història en la Sudàfrica del 85. Narra la vida d’una família blanca, els Swart, que viuen a les afores de Pretòria, a una granja. El títol del llibre respon a la promesa que va fer el pare de la protagonista, Amor, a sa mare abans de morir, per la qual la dona negra que sempre havia cuida’t d’ells podrà quedar-se amb l’habitatge i el terreny de la granja. Una promesa molt difícil de complir davant la realitat que assota el país.

Així, a través d’aquesta família i dels seus membres, el lector pot seguir els esdeveniments més dramàtics i rellevants de la història recent de Sud-àfrica com són la Guerra de la frontera (també coneguda com la Guerra de la Independència de Namíbia o la Guerra salvatge d’Angola), els disturbis en els barris segregats, l’arribada a la presidència de Nelson Mandela i la fi de l’Apartheid, l’èpica final de la Copa del Món davant els All Blacks de Lumu, o les grans esperances i desil·lusions que van recaure sobre el poble davant les política dels mandataris que van succeir a Mandela…

A la lectura de ‘La promesa’ li seguiran dues més aquest primer trimestre de l’any: ‘Nada que perder’ de Susana Fortes el 7 de febrer i ‘La liebre con ojos de ámbar’ d’Edmund de Waal el 7 de març.

Més informació: