Alzira acull la nova itinerància de la mostra ‘Art, Dolor i Compromís’ de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

L’exposició es va inaugurar el dimarts, 14 de maig al Museu Municipal d'Alzira (MUMA) i romandrà a la capital de la Ribera Alta fins al 30 de juny. La mostra posa en valor el paper de les dones artistes de la col·lecció Martínez Guerricabeitia, moltes d’elles invisibilitzades i que aconseguiren subvertir els paràmetres del poder que les subjugava.

15 de de maig de 2024

La mostra ‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ arriba a la localitat valenciana d’Alzira a través del programa Universitat Societat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la UV, la Fundació General de la UV, l'Ajuntament d’Alzira, la Diputació de València i Caixa Popular.

Després d’una itinerància que ha recorregut diverses poblacions de la província de València amb gran acollida, ‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ mostra al públic la labor d'aquelles dones artistes que van poder fer front al context sociopolític que complicava la seua autonomia com a creadores i que, així i tot, van aconseguir subvertir la situació.

L'exposició, alhora, explica com, en èpoques més recents, moltes dones han gaudit d'un major prestigi que el que tingueren en el seu moment. No obstant això, la mostra fa d'altaveu d'aquelles artistes que continuen reivindicant el seu lloc en un sistema artístic androcèntric.

Alguna de les artistes representades en ‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ són, entre d’altres, Carmen Grau,Isabel Oliver,Carmen CalvooMavi Escamilla, guanyadora de la Biennal Martínez Guerricabeitia 2010. Així mateix, també escompta amb obres d'artistes com Manuela Ballester, Natividad Bermejo, Carmen Calvo, Victoria Cano, María Carbonell, Mavi Escamilla, Ana García Pan, Jacinta Gil Roncalés, Carmen Grau, Estefanía Martín Sáenz, Isabel Oliver, Ana Teresa Ortega, Paloma Pájaro, Mª Antonia Sánchez Escalona, Rosa Torres i Alicia Vela.

Altres Notícies