Ana Lluch distingida per tota la seua trajectòria professional

La catedràtica de la Facultat de Medicina, Ana Lluch, va ser distingida amb el premi 'Certamen Mèdic' en reconeixement a tota la seva carrera professional en un acte celebrat ahir dimecres a l'Ajuntament de València.

28 de de novembre de 2019

Foto: ICOMV
Foto: ICOMV

La catedràtica emèrita del departament de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, Ana Lluch, va ser ahir dimecres, 27 de novembre, reconeguda amb el guardó ‘Certamen Mèdic’ en reconeixement a tota la seua trajectòria professional dedicada a la medicina valenciana. El premi està promogut per la Fundació de l'Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València.

Lluch va rebre el reconeixement de mans de l'alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la presidenta de la Fundació del Col·legi de Metges, Mercedes Hurtado, en un acte celebrat en l'hemicicle del consistori valencià i que va comptar amb la presència de la rectora de la Universitat de València, M.Vicenta Mestre, juntament amb altres figures destacades del panorama mèdic valencià com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, dirigents d'hospitals valencians i nombrosos representants de diferents institucions polítiques i sanitàries.

L'acte es va iniciar amb la intervenció del regidor de Sanitat, Emiliano García, que va destacar la important col·laboració entre el Col·legi de Metges i l'Ajuntament per a celebrar aquest merescut reconeixement a destacdes figures mèdiques valencianes.

Després de la lectura de l'acta del jurat per part del secretari de la Fundació de l'ICOMV, Francisco Fornés, l'alcalde Joan Ribó, al costat de la presidenta Mercedes Hurtado, li van fer lliurament a la doctora Ana Lluch del diploma que li acredita com premiada.

Durant la seua intervenció la presidenta del Col·legi de Metges i de la Fundació va voler ressaltar la importància que ha sigut la figura de la doctora Lluch en els avanços de la investigació oncològica. ‘Humanitat, proximitat, dedicació i professionalitat són adjectius que defineixen la labor mèdica de la Dra. Lluch’, assegurava Hurtado.

‘No es pot tindre una bona medicina sense una bona investigació i viceversa, és necessari invertir en investigació per a millorar la qualitat de vida dels pacients’, va destacar en el seu discurs Ana Lluch. A més, la catedràtica va destacar que ‘una bona comunicació amb el pacient és imprescindible per a mitigar les seues pors’.

Així mateix, l'alcalde de la ciutat va tancar aquest homenatge posant en valor l'esforç i humanitat de la premiada, a més de la seua important aportació a l'àmbit del càncer de mama. De la mateixa manera, Ribó va agrair la implicació i dedicació d'Ana Lluch en nom de tota la ciutadania valenciana.

La premiada

La doctora Ana Lluch Hernández és catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València i experta en Oncologia, a més d'investigadora del Incliva Institut d'Investigació Sanitària (INCLIVA). A més, és la cap de departament del Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València.

La guardonada, especialista en càncer de mamà, compta amb diferents premis i reconeixements a nivell nacional i local, com la Medalla de la Universitat en 2014, el Premi Reconeixement a la Trajectòria Professional de l'Organització Mèdica Col·legial o el Premi Isabel Ferrer, concedit per la Conselleria de Benestar Social. També és Filla Adoptiva de la ciutat de València i va ser condecorada en 2017 com a Col·legiada d'Honor del ICOMV.

A més de la seua labor com a professional de la medicina i docent, la doctora AnaLluch ha participat en diferents publicacions, fins i tot d'àmbit internacional, relacionades, principalment, amb el càncer de mama.
D'altra banda, l'experta en oncologia, ha contribuït a grans avanços en el diagnòstic i assistència del càncer de mama. Va col·laborar en el desenvolupament del Pla de Diagnòstic Precoç en Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, inclòs progressivament a més del 70% de les dones sanes de la comunitat. A més, a través de diferents programes, ha contribuït a definir les línies bàsiques d'actuació i protocols assistencials d'excel·lència a seguir en el maneig d'aquesta malaltia.

Així mateix, el mes de setembre passat, la Conselleria de *Sanitat va anunciar la creació de la “Beca Ana Lluch”, una iniciativa mitjançant la qual un metge MIR podrà realitzar el seu doctorat en el CIPF i acostar així més la investigació oncològica a la Medicina. Aquesta beca compte amb la col·laboració de INCLIVA, centre en el que lidera el Grup d'Investigació de Càncer de Mama.

Altres Notícies