L'anàlisi de la implementació dels ODS centra un curs a la Universitat d'Estiu

La covid-19 ha impactat en tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest marc d’acció global s’enfronta hui a nous reptes i problemes que s’afegeixen als ja existents abans de la irrupció de la pandèmia. En aquest curs, que tindrà lloc divendres 24 de juliol, s'examinaran diversos exemples de pactes i estratègies sorgits per a implementar els ODS en diferents àmbits i escales. I per això comptarem amb els protagonistes d'aquestes iniciatives.

10 de de juliol de 2020

Andrés Boix, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València.
Andrés Boix, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València.

La primera de les experiències en les que ens fixarem serà en la de la Universitat de València: el vicerector d'internacionalització, Carles Padilla, obrirà el curs parlant de"El paper de la universitat en les aliances estratègiques nacionals i supranacionals".A continuació,Andrés Boix, professor del Dep de Dret Administratiu i Processal i membre de la Càtedra d’Economia Col·laborativa de la UV es fixarà en el paper de la ciutadania i ens parlarà de les xarxes ciutadanes i l'activisme de carrer.


A partir de les 11 serà el moment d'escoltar les veus polítiques. L'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, parlarà sobre com "pensar localment i actuar globalment" i, a continuació, podrem comptar amb la intervenció de la Consellera de Participació, Transparència i Cooperació qui pronunciarà la conferència "Objectius de desenvolupament sostenible i ciutats en l'època Post-COVID19".

El tancament del curs i, també, la veu crítica la posarà l'ecofeminista Yayo Herreros qui realitzarà una revisió crítica dels ODS, qüestionant-se el propi model i els instruments generats per impulsar els ODS.

Aquest curs tindrà lloc divendres 24 de juliol de 9.30 a 13.15 i per a seguir les sessions tan sols hi ha que registrar-se en aquest enllaç.