Antoni Merelles, nou degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia

  • Gabinet de Premsa
  • 23 d’abril de 2018
 
Antoni Merelles.
Antoni Merelles.

La Junta de Centre de la Facultat d’Infermeria i Podologia va elegir, divendres 20 d’abril, el professor Antoni Merelles Tormo com a degà per 14 vots a favor i cap en contra o en blanc. Substitueix en el càrrec a Julio Fernández, que ha completat els dos manaments.

El nou equip està integrat també per María Luisa Ballestar (videdegana d’Estudis i de Grau en Infermeria), Montserrat Alcahuz (Grau en Podologia), Silvia Corchón (Investigació, Mobilitat i Relacions Internacionals), i Pablo García (Secretaria).

Antoni Merelles Tormo es va diplomar en Infermeria per la Universitat de València l’any 1985. Una beca de la Institució Alfons el Magnànim (1998) li va permetre vincular-se al Departament d’Infermeria com col·laborador docent fins que en 1991 va aconseguir plaça d’ajudant d’escola universitària en la Universitat de València i posteriorment, en 1996, d’associat. Després d’obtenir el Mestratge en Salut Pública i Administració Sanitària en l’Institut Valencià d’Estudis en Salut Pública (IVESP) en 1997, va guanyar l’any següent la plaça de titular d’escola Universitària en la Universitat de València.

En 2004 es va llicenciar en Antropologia Social i Cultural en la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia. En 2009 va obtenir el diploma d’Estudis Avançats en el Programa de doctorar de Benestar Social i Cooperació de la Universitat de València. Es va doctorar en Infermeria l'any 2016 i ara és titular d’universitat.

Al llarg d'aquest anys ha impartit docència en la diplomatura/grau en Infermeria i en la diplomatura de Treball Social, així com en el Màster de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de València.

Ha realitzat estades de formació en salut pública a Liverpool i estades curtes d’intercanvi de professorat a Leeds (Anglaterra) i a Gävle (Suècia).

Va ser secretari del Departament d'Infermeria (1999-2002) i director del Departament d'Infermeria (2002-2009). Seguidament secretari de l’Escola Universitària d’Infermeria i Podologia i durant el trànsit a Facultat d’Infermeria i Podologia (2009-2012).

Vicedegà en el període 2012 a 2015 i altra vegada secretari de la Facultat des de 2015 a 2018. Des de 2009 s’ha encarregat de la CAT d’Infermeria. També forma part de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Cooperació al Desenvolupament, en el que coordina l’especialitat de ‘Salut en països en desenvolupament’.

Les seues publicacions es troben circumscrites a l’àmbit de la salut pública i la salut laboral. En 1993 i en 2003 va formar part del grup d’autor que coordinaren l’obra de tres volums ‘Salud Pública y Enfermería Comunitaria’.