Antoni Merelles, reelegit degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia

La Junta de Centre de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València ha reelegit el professor Antoni Merelles Tormo com a degà per 13 vots a favor, dos en blanc i cap en contra. El nou equip està integrat també per María Luisa Ballestar (videdegana d’Estudis i de Grau en Infermeria), Montserrat Alcahuz (Grau en Podologia), Silvia Corchón (Investigació, Mobilitat i Relacions Internacionals), i Marisa Estarlich (Secretaria).

7 de de maig de 2021

Antoni Merelles.
Antoni Merelles.

Antoni Merelles es va diplomar en Infermeria per la Universitat de València en 1985. Una beca de la Institució Alfons el Magnànim (1998) li va permetre vincular-se al Departament d’Infermeria com a col·laborador docent fins que en 1991 va aconseguir plaça d’ajudant d’escola universitària a la Universitat de València, i posteriorment, en 1996, d’associat. Després d’obtindre el Mestratge en Salut Pública i Administració Sanitària en l’Institut Valencià d’Estudis en Salut Pública (IVESP) en 1997, va guanyar l0any següent la plaça de titular d’escola Universitària a la Universitat de València.

En 2004 es va llicenciar en Antropologia Social i Cultural en la Universidad Católica San Antonio de Múrcia. En 2009 va obtindre el diploma d’Estudis Avançats en el Programa de doctorat de Benestar Social i Cooperació de la Universitat de València. Es va doctorar en Infermeria en 2016 i ara és titular d’universitat.

Al llarg d’aquests anys ha impartit docència en la diplomatura/grau en Infermeria i en la diplomatura de Treball Social, així com en el Màster de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de València.
Merelles ha realitzat estades de formació en salut pública a Liverpool i estades curtes d’intercanvi de professorat a Leeds (Anglaterra) i a Gävle (Suècia).

Va ser secretari del Departament d’Infermeria (1999-2002) i director del Departament d'Infermeria (2002-2009). Després secretari de l'Escola Universitària d'Infermeria i Podologia i quan el trànsit a Facultat d'Infermeria i Podologia (2009-2012). Vicedegà en el període 2012 a 2015, i una altra vegada secretari de la Facultat des de 2015 a 2018. Des de 2009 s’ha encarregat de la CAT d’Infermeria. També ha format part de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Cooperació al Desenvolupament, com a coordinador de l’especialitat de ‘Salut en països en desenvolupament’, des de 2011 a 2020.

Les seues publicacions es troben circumscrites a l’àmbit de la salut pública i la salut laboral. En 1993 i en 2003 va formar part del grup d'autor que van coordinar l’obra de tres volums ‘Salud Pública y Enfermería Comunitaria’.

Altres Notícies