Aquests són els dotze projectes artístics que protagonitzaran la XXVI Mostra art públic / universitat pública

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 31 de maig de 2023
 
Fotografia de l'obra ‘revelar(se)’, de Lucía Blas, seleccionada en la Mostra 2022 / M. Lorenzo
Fotografia de l'obra ‘revelar(se)’, de Lucía Blas, seleccionada en la Mostra 2022 / M. Lorenzo

El jurat de la XXVI Mostra ha seleccionat els projectes presentats per: Valentina Alvarado Matos; Art al Quadrat; Elena Sanmartín Hernández i Santiago Fernández Honrubia; Laia Gimeno Bardis i María Laudes González (Fast Zopaz i Rayito Mcqueen); María A. Gomar; Micaela Maisa; Laura Marte; Amanda Moreno; Verónica Francés Molina i Alfonso Segura Cuecas (Veïna); Miriam Del Saz i Chiara Sgaramella (La Nómada Taller); Sara Torres; i Marta Van Tartwijk. La Mostra tindrà dos espais expositius a la Universitat de València entre octubre i novembre de 2023.

Els dotze projectes escollits, d’entre els 87 presentats a la convocatòria d’enguany, aborden temàtiques com la memòria històrica, la sostenibilitat ambiental, la visibilitat de les dones a la història de la ciència, la igualtat de gènere i la diversitat sexual, així com també les noves masculinitats. D’entre els formats, s’hi troben instal·lacions sonores i visuals, en els carrers dels campus, en zones enjardinades o en els centres, i en el procés de creació participaran diversos departaments de la Universitat de València i personal que hi treballa als serveis.

El jurat de la XXVI Mostra art públic / universitat pública està format per Teresa Millet, doctora en Història de l’Art i conservadora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM); Carlos Almela, expert en pràctiques artístiques col·laboratives, responsable de mediació en hablarenarte i coordinador del Màster en Gestió Cultural de la Universidad Carlos III de Madrid; Alba Braza, productora cultural especialitzada en el comissariat d’exposicions i la mediació artística i comissària de la Mostra; i Esther Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València i vocal del Patronat del Museu de Belles Arts de València i de la Fundació del Disseny.

En concret, les propostes d’intervenció artística que ha escollit el jurat (sis de les quals s’exposaran al Campus de Burjassot i les altres sis al de Blasco Ibáñez) han estat les següents:

  • diurnas y nocturnas, de Valentina Alvarado Matos.
  • RAE vs DUE, d’Art al Quadrat.
  • Voces que cuidan, Elena Sanmartín Hernández i Santiago Fernández Honrubia.
  • PARKUIR, de Laia Gimeno Bardis i María Laudes González (Fast Zopaz i Rayito Mcqueen).
  • BILDERSTURM #1, de María A. Gomar.
  • Óptica y Metáfora, de Micaela Maisa.
  • Odònim Burjassot, de Laura Marte.
  • Subterranium laboratorium, d’Amanda Moreno.
  • Bibliografía para una barricada, de Verónica Francés Molina i Alfonso Segura Cuecas (Veïna).
  • El saber a les mans, de Miriam Del Saz i Chiara Sgaramella (La Nómada Taller).
  • La fantasía heterosexual, de Sara Torres.
  • Diente de leche, de Marta Van Tartwijk.

Art públic / universitat pública als campus de Burjassot i de Blasco Ibáñez

Cada artista seleccionat comptarà amb 2.000 euros per a l’execució i muntatge de la seua obra durant la XXVI Mostra art públic / universitat pública. La Mostra exhibirà sis projectes en cada campus: del 5 d’octubre al 2 de novembre, al campus de Burjassot, i del 27 d’octubre al 24 de novembre, al campus de Blasco Ibáñez, sota el comissariat d’Alba Braza.

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa de la Universitat de València que persegueix l’acostament de l’art als campus convertint-los en punts de trobada entre l’art contemporani i la comunitat universitària. Amb aquest objectiu, se seleccionen dotze projectes artístics de caràcter efímer que reflexionen sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes, convertint-les en detonadores d’altres sabers transversals. És una iniciativa impulsada per la Delegació d’Estudiants i coordinada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Societat.

Arxivat en: Exposicions , Cultura