Resultats de les eleccions per a la renovació total del Claustre de la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de novembre de 2017
 
Moment de la votació.
Moment de la votació.

La Junta Electoral ha proclamat els resultats provisionals de les eleccions per a la renovació total del Claustre de la Universitat de València, màxim òrgan de representació de la institució acadèmica. Les votacions es varen desenvolupar dijous 23.

Els resultats es poden consultar clicant ací.

El Claustre de la Universitat és el màxim òrgan de representació de la institució acadèmica. Aquesta cita se celebra cada quatre anys i comprén la renovació de la representació de l’estudiantat, el professorat i el Personal d’Administració i Serveis.

Ara es renoven 300 membres de l’òrgan: cent cinquanta-tres membres del PDI amb el grau de doctor i amb vinculació permanent; trenta-huit membres del PDI no doctor o sense vinculació permanent; setanta-cinc membres elegits pels estudiants i les estudiantes; trenta membres elegits pel Personal d’Administració i Serveis; i quatre membres elegits pel personal investigador en formació.

El Claustre es renova parcialment cada dos anys per a elegir els 75 representants de l’estudiantat. Però cada quatre anys (i ara toca) es renoven aquelles persones que representen tota la resta d’estaments de la comunitat universitària.

Aquest és el Claustre que, una vegada renovat, aprovarà el procés per a les eleccions a Rectorat, que previsiblement se celebraran en els primers mesos de 2018.

Les competències del Claustre són molt variades. Des de defendre la personalitat i els principis de la Universitat de València establits en els Estatuts, fins a elaborar els Estatuts i les seues modificacions. El màxim òrgan de representació, també s’encarrega d’aprovar i modificar els reglaments de la Universitat de València; d’establir els criteris generals que el Consell de Govern ha de tindre presents per a emetre informe sobre la creació, modificació i supressió de facultats, escoles i instituts universitaris d’investigació de la Universitat de València; i de debatre i aprovar els objectius generals de la política universitària que el rector o la rectora ha de presentar el segon trimestre de cada any natural.
 

Més informació: