Publicades les candidatures que concorren a les eleccions per a la renovació total del Claustre

 
Paperetes eleccions Claustre

Aquest dilluns 13 de novembre s'ha iniciat la campanya electoral per a la renovació total del Claustre de la Universitat. Les persones responsables dels col·legis han proclamat les candidatures i les han comunicat a la Junta Electoral. Les candidatures ja es poden consultar ací.

La Junta Electoral va fer pública l'octubre passat la data en què se celebraran les eleccions per a la renovació total del Claustre de la Universitat, el màxim òrgan de representació de la institució acadèmica. Aquesta cita se celebra cada quatre anys i comprén la renovació de la representació de l’estudiantat, el professorat i el Personal d’Administració i Serveis. La data és el 23 de novembre pròxim.

Eixe dia es renovaran 300 membres de l’òrgan: cent cinquanta-tres membres del PDI amb el grau de doctor i amb vinculació permanent; trenta-huit membres del PDI no doctor o sense vinculació permanent; setanta-cinc membres elegits pels estudiants i les estudiantes; trenta membres elegits pel Personal d’Administració i Serveis; i quatre membres elegits pel personal investigador en formació.

El Claustre es renova cada dos anys per a elegir els 75 representants de l’estudiantat. Però cada quatre anys (i ara toca) es renoven aquelles persones que representen tota la resta d’estaments de la comunitat universitària.

Aquest és el Claustre que, una vegada renovat, aprovarà el procés per a les eleccions a Rectorat, que previsiblement se celebraran en els primers mesos de 2018.

Les competències del Claustre són molt variades. Des de defendre la personalitat i els principis de la Universitat de València establits en els Estatuts, fins a elaborar els Estatuts i les seues modificacions. El màxim òrgan de representació, també s’encarrega d’aprovar i modificar els reglaments de la Universitat de València; d’establir els criteris generals que el Consell de Govern ha de tindre presents per a emetre informe sobre la creació, modificació i supressió de facultats, escoles i instituts universitaris d’investigació de la Universitat de València; i de debatre i aprovar els objectius generals de la política universitària que el rector o la rectora ha de presentar el segon trimestre de cada any natural.
 

Més informació:

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies