Arranca la programació de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València sota el lema ‘Elles i ells’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València ha iniciat la seua programació per al curs 2019/2020 amb el lema «Elles i ells», que representa sobre l’escenari la individualitat femenina i masculina i la relació entre gèneres i sexes, així com la seua presència en la immigració. La Mostra de Teatre Universitari ha inaugurat un any més les activitats de l’aula i es desenvolupa del 14 al 24 d’octubre en la seua XXIV edició, dins del Festival de Benvinguda de la Universitat de València.

La programació de l’Aula d’Arts Escèniques s’ha iniciat, per cinqué any consecutiu, amb la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació del curs anterior. Enguany, l’obra premiada que ha inaugurat la Mostra ha sigut ‘DE VINO Y SE FUÉ. Reflejo de un universo no tan paralelo’, d’Alexandre Tomás Martínez, la qual s’interpretarà el dilluns 14 d’octubre.

El Festival de Benvinguda ha prosseguit el dimarts 15 d’octubre amb la representació de ‘Fedra’, a càrrec del Màster d’Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant TEADA, i el dimecres 16 amb ‘Surt el sol a Tebes’, per l’Aula de Teatre Carles Pons de la UJI. Finalment, la Mostra de Teatre conclourà amb l’actuació de dues agrupacions de la Universitat de València: el Grup de Dansa interpretarà ‘Noche en danza’ els dies 17 i 18 d’octubre i el Grup de Teatre ASSAIG, ‘Esquerdes’ els dies 22, 23 i 24 d’octubre.

Una vegada finalitzada la XXIV Mostra de Teatre Universitari, l’obra ‘Mirta en espera’, dirigida i dramatitzada per Ángela Palacios, tancarà la programació d’octubre els dies 30 i 31 amb un llenguatge teatral fresc i innovador que apel·la directament el públic jove.

Al mes de novembre, l’Aula d’Arts Escèniques portarà el lema «Elles i ells» a la seua màxima expressió amb diverses representacions feministes i reivindicatives. Els dies 6 i 7 d’aquest mes, s’interpretarà ‘Berlín’, de Josep Carles Laínez, amb direcció de Lluís Fornés. Tot seguit, el 13 i el 14 de novembre, INTRAT Cía representarà ‘La pu(n)ta del iceberg’, obra que omplirà l’escenari de dansa i tensió amb els estàndards de bellesa i comportament que s’imposen a les dones. ‘Si duele no es amor’, d’Irene González, s’interpretarà els dies 20 i 21 de novembre i abordarà el tema de la violència masclista en el marc del 25-N. L’activitat teatral de novembre es completarà els dies 27 i 28 amb l’escenificació de ‘5 lobitos’, de José Andrés López i Ana de Vera, dirigida per Toni Agustí i a càrrec d’Osakaclub.

En desembre, l’aula apostarà pels desplaçaments, fins i tot literaris, i s’enlairarà amb ‘El viaje de las palabras’, de Carles Sanchis i Rocío Chico, els dies 4 i 5. L’11, el 12 i el 13 de novembre, es reproduirà la mostra del Taller de Formació Actoral d’Escena Erasmus de la Universitat de València, amb la direcció de Josep Valero. La programació del quadrimestre conclourà amb ‘Benvinguts i benvingudes’, sàtira d’Edward Quintana sobre les migracions i l’acollida d’immigrants que es representarà els dies 18 i 19 de desembre per MigroDanza.

Totes les funcions tindran lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau a les 19.00 hores i el preu de les entrades serà de 2 €. Aquestes es podran reservar amb antelació a la tenda de la Universitat de La Nau i dels campus o en la seua pàgina web: http://www.latenda.es/entrades.

A més dels col·loquis que realitzaran les companyies després de les actuacions amb les persones assistents tal com han fet altres anys, l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat ha organitzat un club de debats que permetrà ampliar les xarrades amb convidats externs, especialistes en els temes que es tracten a les obres. Les sessions de debat tindran lloc a propòsit del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, i del 18 de desembre, Dia Internacional de l’Immigrant.

L’Aula d’Arts Escèniques és un projecte de teatre universitari de la Universitat de València que començà l’any 1985. Aquesta iniciativa, dirigida per Laura Monrós, està destinada tant al públic universitari com al públic en general i manté una programació estable durant el curs acadèmic. A més, realitza tallers de dansa i teatre per a alumnes de la Universitat, persones majors de 55 anys i estudiants d’Erasmus, i compta amb el grup de teatre ASSAIG.