L’assessoria jurídica de la Universitat de València dona resposta a més de cent estudiants durant el primer semestre del curs

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 23 d’abril de 2024
 
Fotografia genèrica campus de tarongers

L’assessoria jurídica de la Universitat de València ha atés 122 estudiants de grau i de màster entre setembre de 2023 i febrer de 2024. Aquesta iniciativa, que funciona des de fa tres dècades i s’inclou dins de les Assessories UV per a estudiants, facilita que l’estudiantat puga resoldre dubtes de caràcter jurídic i administratiu sense cap cost.

Les temàtiques que s’aborden en l’assessoria jurídica van des de dubtes relacionats amb procediments burocràtics fins a proporcionar informació sobre drets bàsics vinculats a l’habitatge o el treball. En concret, durant el primer semestre d’aquest curs, un 55,7 % de les consultes fetes per l’estudiantat han estat relacionades amb tràmits administratius com la nacionalitat, la residència i els permisos d’estudis i de treball; un 12,3 % han tingut a veure amb l’habitatge, els contractes de lloguer i els drets d’arrendataris i arrendadors, i un 9 % han estat relacionades amb l’àmbit laboral (conflictes, prestacions, etc.). A més, de les 122 persones que han sigut ateses en aquest període, més del 70 % han estat estudiants dones.

L’assessoria jurídica és una iniciativa que té per objectiu capacitar a l’estudiantat de la Universitat de València en competències relacionades amb la gestió i resolució de qüestions jurídiques i burocràtiques que són difícils d’assolir al sistema educatiu, però fonamentals per a la vida quotidiana de qualsevol ciutadà. Gràcies a l’assessorament professional i a ser un servei gratuït, contribueixen a que les trajectòries acadèmiques de l’estudiantat es puguen desenvolupar en millors condicions, ja que ajuden a atendre els problemes quan sorgeixen i permeten la seua resolució abans que empitjoren.

Les Assessories UV per estudiants, que inclouen l’assessoria jurídica i l’assessoria psicològica, són una iniciativa impulsada per la Delegació d’Estudiants de la Universitat de València i es gestionen a través del Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi). Per a fer ús d’aquest servei gratuït cal demanar cita prèvia mitjançant el formulari disponible al web del Sedi.