La biblioteca d’Humanitats inaugura una exposició de Simeón Llicer inspirada en un conte de Joan Fuster

  • Gabinet de Premsa
  • 26 d’octubre de 2022
 
Una de les obres de l'expo.
Una de les obres de l'expo.

‘Cavil·lejar’ és el títol d’una exposició de l’artista de Simeón Llicer, que aquest dijous (27 d’octubre) s’inaugura a la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà de la Universitat de València. Llicer s’ha inspirat en el conte ‘Abans que el sol no creme’, de Joan Fuster.

La inauguració està programada per a les 13:30 de dijous, amb la participació de la Colla de Dolçainers i Percussió de la Universitat de València, i estarà oberta fins l’11 de desembre.

El projecte pretén aproximar la figura de Fuster a un públic més ampli. Segons els organitzadors, “Fuster és considerat un dels personatges il·lustres del segle XX” per la seua obra intel·lectual, “però cal acostar la figura de Fuster a nou públic, a qui encara no ho coneix i al públic infantil, i el podem fer a través d’una visió artística del conte ‘Abans que el sol no creme’.

“La fusió que deriva de les paraules de Fuster amb l’exposició ‘Cavil·lejar’ aconsegueix donar un valor sensible al cultiu de l’arròs. L’exposició parla de paisatge i d’hàbitat, de construcció d’una identitat, d’eines, d’estructures lexicals i gramaticals d’una llengua, traduint tradicions i costums per a donar-los un significat lògic, conceptual, material i pròxim”, indiquen.

Sime Llicer (València, 1996) compta amb una formació polièdrica que travessa tots els camps del llenguatge visual. Els seus treballs presenten una unió del tradicional amb altres elements contemporanis. Uns treballs de transacció on passat i present dialoguen formant memòria i creant valors. En els últims anys ha creat un abecedari visual des del gravat, l’escultura i la instal·lació, buscant donar des de la interacció un caràcter pedagògic i didàctic als seus treballs.

Llicenciat en Belles arts per la UPV, amb un màster especialitzat en Gravat en l’Accademia di Belle Arti di Carrara i una titulació com a Tècnic del Marbre en l’IPIA Pietro Tacca, ha estat mereixedor de reconeixements com el premi Nacional en la secció de Gravat a Itàlia, en la XIV edició celebrada a Torí, o l’esment especial rebut recentment en la modalitat de projecte artístic del prestigiós premi Alfons Roig per a les arts visuals de 2020.