Campanya per a l’estalvi energètic, premi a un equip d’alumnes d’Enginyeria, el so de les campanes... en infoUniversitat

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de setembre de 2017
 
Portada infoUniversitat

‘Puja per les escales’ és la campanya que ha posat en marxa la Universitat perquè la comunitat universitària contribuïsca a estalviar energia al temps que es cremen calories. Premi internacional a estudiants de l’Enginyeria. Un estudi ens desvela a què sonen les campanes. Una exposició que es pot visitar a Ontinyent recull les festes de les poblacions valencianes. Són els temes d’aquest número d’InfoUniversitat que es pot consultar clicant ací.

El consum energètic dels ascensors suposa entre un dos i un cinc per cent del total de l’electricitat que es gasta anualment a la Universitat de València. Pot semblar una minúcia, però amb una factura global de sis milions d’euros qualsevol percentatge representa un cost important. Substituir la comoditat dels elevadors per uns trams d’escales a peu té, a més, beneficis per a la salut. I per a conscienciar de tot això s’ha posat en marxa la campanya Puja per les escales.

Les sigles IEEE (d’Institute of Electrical and Electronics Engineers) es lligen dins del gremi i-e-cub. I és la major associació internacional, sense ànim de lucre, de científics, professionals i estudiantat de totes les branques de la tecnologia, és a dir, des d’Enginyeria Elèctrica a Telecomunicacions, passant per Electrònica, Informàtica, Telemàtica i Computació. Aquesta associació ha premiat un equip d’estudiants d’Enginyeria de la Universitat de València.

Durant segles el toc de les campanes ha servit no només per a marcar les hores, sinó també per avisar de casaments, soterraments o donar la veu d’alarma a la població. Però, a més, el so de cada campanar ha estat i és particular i només pel seu toc es pot identificar si les campanes que sonen són les d’un poble o un altre. Un estudi presentat a la Universitat desvela a què sonen les campanes.

La mostra Festes tradicionals del territori valencià repassa les singularitats comarcals del patrimoni festiu de la Comunitat Valenciana a través de trenta-quatre panells il·lustratius. L’exposició es pot visitar a la Casa de la Cultura d’Ontinyent fins el 29 de setembre, però s’exhibirà també en altres municipis valencians.

Més informació: