La Càtedra EVES-GSK-UV analitza la sostenibilitat dels sistemes sanitaris

L’activitat científica i de divulgació ha tractat la importància de la sostenibilitat en el futur immediat de la sanitat, essent una de les primeres activitats de la Càtedra després de la seua renovació el darrer juliol.

22 de d’abril de 2021

La rectora a la inauguració de la jornada
La rectora a la inauguració de la jornada

Hui ha tingut lloc la masterclass organitzada per la Càtedra Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES) que ha tingut per nom Sostenibilitat dels sistemes sanitaris: una mirada en verd en la inauguració de la qual han participat la consellera de Sanitat Universal i salut Pública, Ana Barceló; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i la presidenta del Glaxo Smith Kline (GSK), Cristina Henríquez.

L’activitat s’ha desenvolupat en una modalitat híbrida en la que les persones participants en la inauguració han intervingut de manera telemàtica i els i les ponents han participat a un encontre presencial esdevingut al Jardí Botànic de la Universitat de València.

Aquesta jornada suposa la represa de les activitats de la Càtedra després de la seua renovació el juliol passat. En ella s’han enfrontat els temes d’actualitat com són la crisis bioclimàtica i la crisi mundial i pressió sobre els sistemes sanitaris.

D’aquesta manera ha emfatitzat la importància de la sostenibilitat en el futur immediat de la sanitat mitjançant el tractament dels impactes directes del canvi climàtic, com la propagació d’infermetats transmeses per vectors, l’augment de les temperatures, les sequeres, tempestes, així com també la migració massiva de refugiats climàtics, tenen conseqüències per a la salut que afectaran desproporcionadament les poblacions més vulnerables i marginades.

Aquesta activitat científica i divulgativa, que ha estat dirigida principalment al personal sanitari, ha comptat amb la participació d’alguns dels millors especialistes, regionals, nacionals i internacionals en la matèria com Carlos Baeza, pneumòleg, metge adjunt del Servei de Pneumologia de l’hospital General Universitari d’Elx; Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la universitat de València; Rafael Ortí, cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital clínic Universitari de València; i de Manuel Pineda, diputat autonòmic i integrant de la Comissió de Sanitat i Consum a les Corts Valencianes.

Altres Notícies