La Càtedra va acostar el golbol a l’alumnat de la Universitat de València

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València va acostar el golbol a l’alumnat de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València els dies 8 i 15 de novembre.

17 de de novembre de 2016

Mónica Merenciano, tècnica de golbol de la Universitat de València (judoca medallista de bronze en els jocs paralímpics de Pequín, Atenes i Londres) i membre de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat Universitat de València, va donar a conèixer a l’alumnat les característiques d’aquesta modalitat esportiva amb la finalitat d’aportar-los una altra visió de cara al seu futur exercici professional.
El golbol és l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones cegues i deficients visuals, en el qual participen dos equips de tres jugadors cadascun. Es basa principalment en el sentit auditiu per a detectar la trajectòria de la pilota en joc (que porta cascavells en el seu interior) i requereix, a més, una gran capacitat espacial per a saber estar situat en cada moment al lloc més apropiat, amb l’objectiu d’interceptar o llançar la pilota. A més, des del curs passat, aquesta modalitat inclusiva és un dels esports de promoció del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari.

Amb aquesta activitat, la Càtedra continua sumant accions formatives dins del programa “la Càtedra als Centres”, amb l’objectiu de poder promoure i fomentar l’estudi dels esports adaptats i millorar la qualitat de l’ensenyament en el sistema educatiu valencià

Altres Notícies