El catedràtic de Biologia Cel·lular Juan Nácher publica un llibre que analitza la regeneració neuronal

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 13 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

El llibre 'La regeneración neuronal', publicat a la col·lecció 'Los desafíos de la ciencia' de National Geographic i escrit per l’investigador de la Universitat de València Juan Nácher, explica amb una perspectiva divulgativa la recerca sobre la plasticitat i la regeneració del sistema nerviós, i els últims avanços científics per a tractar malalties com les lesions medul·lars o la depressió.

Juan Nácher, també integrant del Grup de Recerca en Psiquiatria i Malalties Neurodegeneratives d’INCLIVA i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM), assegura que els tractaments de les malalties que afecten el sistema nerviós estan millorant. “La neurociència està començant a albirar estratègies per a regenerar els nervis danyats, recuperar neurones perdudes i reorganitzar les connexions neuronals alterades per malalties neurològiques i psiquiàtriques”, indica.

La publicació mostra que gran part de les estratègies terapèutiques actuals estan basades en l’estímul de la plasticitat intrínseca del sistema nerviós i de la seua capacitat de reorganització per a adaptar-se a distintes circumstàncies, inclús durant la vida adulta. A més, en l’obra, el catedràtic de la Universitat de València explora cap a on es pot dirigir la neurociència en el futur immediat.

El llibre La regeneración neuronal acosta de manera senzilla al coneixement sobre el funcionament del cervell i parla de les investigacions que s’estan duent a terme per a millorar malalties com les lesions medul·lars i la depressió. “No hi ha molta divulgació disponible al voltant d’aquests temes, encara que la gent té interés”, assegura Juan Nácher.

Imatges: