El catedràtic de Dret Mercantil Juan Bataller, premiat per la seua trajectòria investigadora

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 de març de 2021
 
Juan Bataller, catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València.
Juan Bataller, catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València.

El catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València (UV) Juan Bataller ha estat guardonat amb el premi Galícia Segura 2021 a la trajectòria investigadora. Des que va començar la seua carrera acadèmica amb la publicació de la seua tesi sobre l’article 38 de la llei de Contracte Segur, el també director de l’Àrea de Dret de l’Empresa de la Universitat Politècnica de València ha estat lligat a institucions de Dret i ha fet diverses aportacions a la indústria asseguradora a través dels seus treballs de recerca.

La Fundació INADE ha volgut premiar el catedràtic de la UV per la seua trajectòria i les seues aportacions acadèmiques, que són nombroses des que el 1994 va començar a publicar articles que han contribuït a l’ampliació de coneixements en el camp del Dret. No obstant això, aquesta no ha estat l’única línia d’investigació que ha seguit, ja que els premis Galícia Segura han guardonat l’especialista per les seues aportacions a la indústria asseguradora, que es poden trobar en nombroses revistes, llibres i obres col·lectives.

Actualment forma part de diverses institucions, tant a nivell autonòmic com a nivell internacional. Bataller compagina el seu treball com a docent i investigador a la Universitat de València amb la presidència del Grup de Treball d’Ordenació i Supervisió d’Assegurances Privades de SEAIDA. A més, és membre de l’Observatori de Dret Civil de la Comunitat Valenciana i membre fundador de la Xarxa d’Excel·lència Europea Restatement of European Insurance Contract Law. D’altra banda, també forma part de la Universitat Politècnica de València com a director del Màster d’Administració Concursal.

L’investigador es va llicenciar en Dret el 1992 per la Universitat de València, on va obtenir el Premi Extraordinari de Llicenciatura. Posteriorment es va doctorar el 1996 a la mateixa universitat, i la seua tesi El régimen de liquidación del siniestro en el Artículo 38 de la Ley de Contrato de Seguro va ser reconeguda amb el Premi Extraordinari de Doctorat.

 

Els premis Galícia Segura

Els premis Galícia Segura estan destinats a guardonar els valors professionals d’organitzacions, institucions, empreses o professionals per la seua dedicació al Risc i l’Assegurança en els àmbits nacional i internacional. El lliurament de premis de la seua XVII edició se celebrarà durant el segon semestre del 2021 a Santiago de Compostel·la, sempre que la situació sanitària ho permeta.

 

Més informació: https://ir.uv.es/00vasDY