Centenars de persones en la concentració a les portes de Rectorat, pel 8M

Centenars de persones s'han concentrat a migdia d'aquest dijous a les portes del Rectorat de la Universitat de València. La institució celebra, com cada any, el Dia Internacional de la Dona amb un ampli programa d’activitats culturals i didàctiques que es realitzaran durant diversos dies al voltant del 8 de Març, dia de la commemoració, i que duraran diverses setmanes.

9 de de març de 2018

Moment de la concentració a Rectorat.
Moment de la concentració a Rectorat.

Darrere de la pancarta, en la concentraciód'aquest8M s'ha situatla rectora electa, Mavi Mestre, al costat del rector en funcions, Esteban Morcillo, ide membres dels equips d'ambdós.

La Unitat d’Igualtat, l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona i la Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat han elaborat un manifest convidant totes les dones que integren la comunitat universitària a unir-se a la convocatòria de vaga feminista per al 8 de març i, com cada any, es realitzarà una concentració a les 12 horesa les portes del Rectorat.

L’acte institucional estavaprogramat per a aquest dimecres, 7 de març, al’Aula Magna del Centre CulturalLa Nau. Després de la lectura del manifest, la psicòloga i professora de la Universitatde CòrdovaAnna Freixas va impartirla conferència Sin reglas. Erótica y libertad femenina en la madurez. A continuació, s’inaugurà l’exposició Ceràmica en mans de dona. Mirades diversesala Sala Estudi General.

Moltesactivitats
La programació, però, del Març per la Igualtatva arrancar dimecres 28 de febrer a la Sala Matilde Salvador de La Nau amb la representació de Martingala, a càrrec de la companyia La SubTerránea, i va continuardijous 1 de marça la Facultat de Psicologia amb les Jornades del Programa Contexto.

Divendres2 de març, a la Facultat d’Economia, s’inauguràl’exposició LEconomia no és solscosa dhomes.

Dilluns 5 de març, al Saló d’Actes del Parc Científic, tinguélloc la II Jornada de la Dona Investigadora amb les intervencions de Mariam Tórtola Baixauli, Premi d’Investigació L’OréalUnesco For Women in Science(IFIC-UVEG/CSIC), quiparlà sobre les dones en la física; Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat, que tractarà l’Agnotologia, gineagnosia i histèresi social de gènere; Adela Muñoz, professora de la Universitat de Sevilla, qui parlarà de les científiques als convents i als palaus; Ángela Sastre Santos, de la Universitat Miguel Hernández, que es referirà a la dona i la ciència i se centrarà en l’àmbit de la química; i per últim, Marta Macho Stadler, de la Universitat del País Basc, que també dins de l’àmbit de la dona i la ciència demostrarà com l’equació fuciona. Després d’aquestes intervencions tindrà lloc una taula redona. Tota la programació es pot consultar ací.

El mateix dilluns 5, a la Facultat d’Economia, s’inauguràl’exposició Tres voltes rebel amb una xarrada introductòria impartida per Amelia Soler.

Dimarts 6 de març, a la Facultat de Fisioteràpia, tinguélloc la jornada Un pas més cap a la igualtatde gènere,amb diverses conferències i la inauguració de l’exposició de la pintora Francisca Lita Sáez.

Tota la programació es pot consultar ací.

L’Aula d’Arts Escèniques continua, aLa Nau, amb una programació especial aquest mes i proposa els dies 6 i 7 de març l’obra Las Sinsombrero de Fet Foios Escola de Teatre.

El 12 de març, a les 13 hores, s’investeix doctorahonoris causa per la Universitat de València Londa Shienbinger, catedràtica d’Història de la Ciència de la Universitat de Stanford i directora de Gendered Innovations.
+informació https://genderedinnovations.stanford.edu/

És una de les més importants impulsores, als Estats Units i la Unió Europea, de l’anàlisi de sexe/gènere en la investigació. En particular, en els camps de la salut, l’enginyeria i el medi ambient. És l’autora, entre moltes altres obres, del famós llibre Té sexe la ment? en el qual explica l’exclusió de les dones i de les persones no europees en el naixement de la ciència moderna (segles XVII i XVIII).

Com cada any, l’Aula de Cinema, l’Aula de Músicai l’Aula d’Arts Escèniques han preparat una programació especial amb motiu del Dia de la Dona.

El 14 de març a les 12 hores, tindrà lloc la conferència del Dia de la Dona IFIC/IATA Una finestra a l’univers infinit. Serà a càrrec de Pilar Hernández, catedràtica de la Universitat de València-IFIC, al Saló d’Actes de l’Edifici de Capçalera del Parc Científic.

Les activitats en els diversos campus es continuaran realitzant durant el mes de març i abril.

El programa complet de les activitats en contínua actualització el podeu trobar enhttp://www.uv.es/igualtat

Altres Notícies