El I Certamen Cre@tei ha conclòs amb el lliurament de premis als millors continguts audiovisuals iberoamericans de contingut científic i cultural

  • Gabinet de la Rectora
  • 9 de novembre de 2021
 

El certamen impulsat per ATEI i organitzat pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Cultura, va tindre lloc a València, Espanya, en la seu de la Filmoteca Valenciana, el dia 8 de novembre a les 6 de la vesprada, hora peninsular.

La Gala, retransmesa en directe a través de la xarxa de les Televisions d’ATEI, va estar acompanyada per diverses personalitats de l'àmbit cultural iberoamericà, així com altres representants d'institucions culturals espanyoles.

CRE@TEI, és una iniciativa de l'Associació de les Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI) amb l'objectiu de fomentar la qualitat i el rigor de la comunicació científica i cultural, reconeixent així els mèrits en l'àmbit creatiu, artístic i tècnic d'aquests professionals en tota la geografia Iberoamericana. Aquesta primera edició ha comptat amb una alta participació d'unes 200 candidatures, de les quals es van seleccionar 26 projectes finalistes de cadascuna de les 9 categories.


Després de les deliberacions del jurat internacional, format per 7 prestigiosos professionals de l'àmbit audiovisual iberoamericà, van ser premiades les següents obres:


En la categoria a Millor Programa Musical, Acústic, de Jalisco TV, Mèxic. El guanyador al Millor Microrelat per a Xarxes Socials va ser Convidats, de Canal Teleantioquia, Colòmbia. La productora Tracy Mena va rebre el premi, en nom de la Universitat Nacional Estatal a Distància de Costa Rica, al Millor Reportatge Científic-cultural, per Pol·linització. Cicle Vital.

Van resultar premiats com a Millor Sèrie de microespais Divulgatius, el programa NotiON, de Canal Onze, Mèxic i com a Millor Programa d'Impacte Social, TVMORFOSIS, El xoc del present, de Canal 44, Mèxic. Aquesta última categoria, donat el nivell de qualitat de les obres, el jurat va decidir atorgar un Esment especial a l'Era de sembrar, de la Universitat Estatal a Distància de Costa Rica. El guanyador al Millor Programa Educatiu va quedar en mans de l'Argentina amb Ciència a la Carta II, del canal TECtv i la sèrie Xafant terra de TAU-Universitat de València, Espanya, va resultar guanyadora a la Millor Sèrie Documental. On es destaca amb un Esment especial al programa Dies de Notícies, segona temporada, de Canal Zoom i Fundació Patrimoni Fílmic colombià. En aquesta ocasió, la categoria Millor Peça d'àudio científic cultural ha quedat deserta.
La Gala de lliurament de premis d'aquesta primera edició de Cre@tei, va reservar per al final el guanyador a Millor Llargmetratge Documental, resultant vencedor Espere El teu (Re)Volta de TVa2 Produções, el Brasil. Donada la creativitat dels projectes presentats, el film El gran viatge al país xicotet, de Micaela Solé de l'Uruguai, va obtindre també un Esment especial.

En definitiva, aquesta nova iniciativa audiovisual d’ATEI pretén una posada en valor dels emergents formats audiovisuals, que flueixen hui dia a través de la multidifusió digital, en nom d'una comunicació més veraç i creativa que transmeta amb rigor a la ciutadania els continguts culturals i científics des de la diversitat geogràfica iberoamericana de la comunicació audiovisual i multimèdia.

Arxivat en: Cinema , Art Públic