Comença el curs d’UNISOCIETAT en 10 municipis valencians

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 25 de setembre de 2017
 
Comença el curs d’UNISOCIETAT en 10 municipis valencians

Alzira, Benetússer, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena són els municipis que, en l'actualitat, acullen el programa de la Universitat de València, UNISOCIETAT. A més, aquest any començaran a impartir-se conferències a Bunyol i Bétera, que seran seus d’UNISOCIETAT a partir del proper curs 2018-2019.

El programa UNISOCIETAT (ampliat en UNISOCIETAT PLUS) desenvolupa els principis de la formació al llarg de la vida al territori valencià. El passat 25 de setembre, Ontinyent va ser la primera seu d’UNISOCIETAT en començar les classes i des de llavors totes i cadascuna de les 9 seus restants han engegat els seus itineraris formatius per als ciutadans majors de 30 anys que volen continuar la seua formació. En l'actualitat UNISOCIETAT representa una matrícula de 1.500 estudiants i compta amb la participació de més de 250 docents i investigadors de la Universitat de València que imparteixen una gran diversitat de matèries com a psicologia, economia, salut, patrimoni cultural, biologia, sociologia o literatura.

El programa UNISOCIETAT s'imparteix a través d'un itinerari multidisciplinari de tres cursos acadèmics, amb quatre assignatures per any; i la modalitat de UNISOCIETAT PLUS, amb quatre mòduls per curs renovats anualment a petició dels estudiants. Les hores lectives es complementen amb excursions i activitats addicionals que els permetran conèixer alguns sectors del territori valencià.

De forma complementària al curs acadèmic, en els 10 municipis que acullen UNISOCIETAT s'ofereix un cicle de conferències obert al públic en general. De manera que una vegada al mes tant els alumnes del programa com la resta de la societat local tenen l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements sobre diverses temàtiques a través de vora un centenar de ponències impartides per professors de la Universitat de València. Aquest cicle de conferències s'estén aquest curs a Bunyol (Foia de Bunyol-Xiva) i Bétera (Camp del Túria), ja que ambdues localitats se sumaran al programa a partir del proper curs 2018/2019.

Aquest projecte educatiu de formació al llarg de la vida, impulsat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, ofereix als habitants de l'Horta, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, el Camp del Túria, la Foia de Bunyol-Xiva, la Meseta de Requena-Utiel, la Vall d'Albaida i la Safor, l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements a la seua comarca, promou la implantació de la UV al territori valencià i fomenta la participació dels docents de la UV en la societat. El programa Unisocietat compta amb l’esponsorització de Caixa Popular (en 8 seus), Caixa Ontinyent (a la seu d'Ontinyent) i Banc Santander (a la seu Gandia). La logística del programa UNISOCIETAT es desenvolupa a través de la Unitat de Suport del Vicerectorat i tècnics municipals.

Més informació: