Comença el nou programa de formació per a l’ocupació amb una oferta de 14 cursos amb crèdits

  • Fundació General UV
  • 30 de gener de 2023
 
Imatge de l'oferta de Formació per a l'Ocupació de la Universitat de València.
Imatge de l'oferta de Formació per a l'Ocupació de la Universitat de València.

La Universitat de València, a través d’UVocupació, ha publicat el programa de formació per a l’ocupació del segon quadrimestre amb una oferta de 14 cursos amb crèdits de participació universitària que es realitzaran de gener a juny i que tractaran de facilitar tant les eines com les tècniques competencials que es demanden en el mercat laboral actual.

Ho farà a través de la formació en habilitats comunicatives i presa de decisions, en competència digital, en la creació de la marca personal en xarxes socials, en competències interculturals per a la inserció, així com en emprenedoria, i en processos de cerca d’ocupació com són l’entrevista de treball i d’altres recursos.

El programa formatiu d’UVocupació, el servei d’ocupació i orientació de la Universitat, té per objecte impulsar la inserció laboral de l’estudiantat de la UV, i s’emmarca dins de les accions per a donar suport a l’increment de l’ocupabilitat dels futurs professionals que desenvolupa el Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació.

Tots els cursos, als qual també té accés el públic general, es realitzaran en modalitat online, excepte el curs sobre el programa PowerBI de visualització de dades (una de les darreres eines digitals més avançades per a optimitzar el procés d’inserció) que serà presencial al Campus dels Tarongers durant el mes de febrer.

Aquest curs és la nova proposta formativa que UVocupació fa enguany i destaca per proporcionar a l’alumnat coneixements sobre tècniques de visualització de dades i presentació d’informes mitjançant el programa PowerBI.

És una eina que permet, no només recaptar dades, sinó també classificar-les, analitzar-les i mostrar-les, esdevenint, per tant, un recurs de gestió de dades perquè la informació arribe completa i accessible a l’empresa i/o la persona usuària.

Una formació integral
El programa de 14 cursos pretén oferir una formació integral que permeta millorar les competències i la preparació en els processos de cerca d’ocupació, a més d’adquirir diferents aprenentatges a través de cursos de creació més recent com ara ‘Eines i competències digitals essencials per a l’ocupabilitat’, ‘Marca personal i cerca d’ocupació en xarxes socials’, ‘Introducció a la participació en projectes europeus’, ‘Competències interculturals per a la inserció laboral’, ‘Educació financera per a l’ocupació i l’emprenedoria d’universitaris’ o ‘Disseny, desenvolupament i presentació del pla d’empresa’.

D’altra banda, aquest programa contempla cursos ja consolidats com ara ‘L’entrevista de selecció de treball: Formació per a l’adquisició de competències’, ‘Habilitats de comunicació i presa de decisions’, ‘Eines per a la cerca d’ocupació’, ‘Aprén a emprendre’, ‘Competències professionals per acomplir eficaçment en el lloc de treball’ i ‘L’èxit d’emprendre’.

Cadascun dels cursos compta amb un cronograma específic, programa i objectius concrets. Així mateix, les persones que s’inscriguen obtindran crèdits ECTS en finalitzar la formació, accés a l’Aula Virtual de la Universitat de València amb material d’estudi i es dona l’opció de descompte en ser part de la comunitat universitària.

Els 14 cursos del segon quadrimestre tenen matrícula oberta fins al començament de cada formació; i, en finalitzar els requisits establits, s’atorgarà un certificat corresponent a cada programa.

Més informació: