El compromís social de la Universitat amb l’esport adaptat protagonitza la cinquena edició del lliurament dels Premis Càtedra Divina Pastora

  • Servei d'Esports
  • 27 de febrer de 2018
 
Foto de família amb els premiats.
Foto de família amb els premiats.

“Aquest acte s’ha convertit en la festa de l’esport adaptat”. Així iniciava la seua intervenció el vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València, Guillermo Palao, en el lliurament dels Premis Càtedra Divina Pastora que es va celebrar ahir a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, amb la presència d’estudiants i nombrosos representants de col·lectius, associacions i universitats, fent visible la importància de l’esport inclusiu.

El vicerector va agrair a la Fundació Divina Pastora “el seu compromís social amb l’esport adaptat a través de la Càtedra de la Universitat de València” i va reconéixer que la gestió de les càtedres universitàries al seu càrrec “és una de les quals més orgull m’ha produït”. “Ha sigut para mi una tasca especialment important perquè ens permet connectar amb problemes reals i socials, com la diversitat funcional i la inclusió”, va afegir.

Els Premis Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat arriben ja a la seua cinquena edició. Amb aquests guardons, la Universitat de València atorga el seu reconeixement als millors treballs de finalització de màster, o doctorat relacionats amb l’activitat física i l’esport adaptat. A l’acte de lliurament, també van assistir el director de la Càtedra, José Campos, i Pilar Nieto, en representació de la Fundació Divina Pastora.

Segons va assenyalar el professor José Campos, aquests premis “formen part d’una de les vies de la Càtedra: l’estudi lligat al treball de camp amb la finalitat de connectar els mons de la formació acadèmica i de la pràctica de l’esport adaptat”; i va destacar el “nivell extraordinari” de tots els treballs presentats per a la seua avaluació.

En aquest punt va coincidir Pilar Nieto, qui va afirmar: “Em consta que cada vegada els treballs són millors”. També va subratllar la importància d’aquesta convocatòria per la seua contribució a la millora de la qualitat de vida de les persones a través de l’esport adaptat, acostant al seu torn l’esport a la societat. “Junts avancem cap a la integració i la consecució d’una societat inclusiva”, va concloure.

Van arreplegar el guardó Maurice Eckhard, Premi al Treball de Fi de Màster per l’estudi ‘El paraciclismo en España: análisis cualitativo del estado del ciclismo adaptado’, tutoritzat pels professors de la Universitat de València Miguel Villamón i Vicente Añó; Marta Domínguez, primer Premi a la Tesi Doctoral pel treball ‘Desarrollo de un sistema de clasificación funcional en slalom en silla de ruedas: clasificación basada en evidencias’, dirigit pels professors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx Raúl Reina i José Luis López; i Alba Roldán, segon Premi a la Tesi Doctoral per la recerca ‘Evaluación de los parámetros de rendimiento en Boccia: hacia la clasificación basada en la resistencia’, sota la direcció dels professors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx Raúl Reina i David Barbado.

Durant l’acte, María José Rodrigo i Carmen Llácer, tècniques de l’Oficina de Mecenatge de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, van explicar en una conferència la nova Llei de Mecenatge esportiu no professional, científic i cultural de la Comunitat Valenciana i les oportunitats que suposarà, una vegada constituïda aquesta Oficina, per a l’estudiantat, el teixit associatiu i la societat civil.

Més informació: